001 -Brouwer Transport
Mooie resultaten voor UWTC wielren

Mooie resultaten voor UWTC wielren


Geplaatst op: 1 april 2019

Zondag 31 maart stonden de UWTC veteranen Leen Blom, John Tromp en Guus Zantingh aan de start van wedstrijden bij Ahoy in Rotterdam. Bij de 70+ duurde het tot 15 ronden voor het einde dat er vier renners uit het peloton wisten te ontsnappen met daarbij Guus Zantingh. Enkele ronden later sloten er nog 2 renners aan. De zes bleven weg en in de eindsprint wist Guus Zantingh te winnen voor Hans van Bavel uit Sint Anthonis en 3e werd Harry Kellenaers uit Venraij. Leen Blom finishte als 10e. Bij de 60+ ontstond er na drie kwart van de wedstrijd een kopgroep van vier renners en deze werkten goed samen. De wedstrijd werd gewonnen door Piet Kralt uit Rijnsburg, 2e Willem Hus uit Voorburg en 3e werd Martin Pruijser uit Pijnacker. John Tromp kwam als 8e over de eindstreep.

 Zaterdag 30 maart is de laatste wedstrijd van de voorjaarskampioenschappen verreden bij BRC Kennemerland in Beverwijk. Aan de Aagtendijk ligt een prachtig heuvelachtig parcours.
Bij de jeugd cat 2 ging Tom Derogee van start. Tom reed volgens zijn vader de wedstrijd op zijn geheel eigen wijze: niet schakelen en lekker om zich heen kijkend. Toch wel knap op dit heuvelachtige parcours! En Tom werd hiermee 11e. Voorlopig heeft hij er plezier in en dat is het belangrijkste.
Broer Mike Derogee reed samen met Lars Hopman bij de oudste jeugd. Hier bleef een groot peloton bij elkaar. In de massasprint werd Mike 8e en Lars 14e.
Bij de elite/junioren/belofte en amateurs wilde Bart de Veer de heuvels van Kennemerland ook wel eens proberen. Tot 4 rondes voor het einde was geen van de ontsnappingen succesvol. Toen er 3 renners wegsprongen kon Bart aansluiten en met zijn 4-en gingen ze de laatste rondes in. In de eindsprint wist Bart nog net de laatste podiumplaats te bemachtigen. 

Superweek voor Lorena

Na de overwinning op 20 maart in de Nokere koers heeft Lorena Wiebes vleugels gekregen. De 20-jarige Lorena is begonnen bij de jeugd van UWTC en komt nu uit voor het team Parkhotel Valkenburg. Donderdag 28 maart werd ze 2e, achter Kirsten Wild, bij de driedaagse Brugge-de Panne (voor de vrouwen was dit maar een 1-dags wedstrijd). Op zondag 31 maart liet ze in de zware koers Gent-Wevelgem zien dat dit geen toevalstreffer was. Ze wist keurig in de voorste groep te blijven en na 136 km's en 6 beklimmingen sprintte ze wederom naar de 2e plaats achter Kirsten Wild. Lorena was erg trots op de prestatie van haar teamgenoten, die haar weer in een perfecte positie brachten na een fietswissel in de laatste 10 km van de koers. 

Vanaf deze week starten alle trainingen weer bij de wielren en ook de van Rijn dinsdagavondcompetitie gaat weer van start. Meer info op www.uwtc.nl


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mooie resultaten voor UWTC wielren

Zondag 31 maart stonden de UWTC veteranen Leen Blom, John Tromp en Guus Zantingh aan de start van wedstrijden bij Ahoy in Rotterdam. Bij de 70+ duurde het tot 15 ronden voor het einde dat er vier renners uit het peloton wisten te ontsnappen met daarbij Guus Zantingh. Enkele ronden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: