001 -Family

Opening Kenniscentrum, Open Dag en Beroeopendag van 'de Vuurvogel'


Geplaatst op: 18 oktober 2011

Kenniscentrum.
Het is zover: het Kenniscentrum van basisschool ‘de Vuurvogel'is woensdag 12 oktober jl. feestelijk geopend. Hoe toepasselijk tijdens de Kinderboekenweek 2011 met als thema "Helden" want...... niemand minder dan Mega Mindy was gekomen om de feestelijke opening te verrichten. Wat een enorme verrassing! Mega Mindy was de held van vele jonge leerlingen op school en daarom waren we zeer vereerd dat juist zij tijd kon vrij maken om de opening te verrichten. Het Kenniscentrum is prachtig geworden: heerlijk grote tafels om aan te werken, boekenkasten vol met allerlei soorten boeken (informatieboeken, prentenboeken, boeken waarbij je, als je leest, de wereld om je heen vergeet, prentenboeken en nog veel meer. Voor elk leesniveau is er genoeg te vinden. De computers staan klaar om te werken aan de spreekbeurten, werkstukken en presentaties. Een heerlijke bank en leeshoek om te kunnen lezen. Iedereen heel erg bedankt voor het realiseren van ons Kenniscentrum.

Open Dag.
Woensdag 12 oktober stonden de deuren van de school open voor alle belangstellenden. En dat hebben we geweten: wat een opkomst! Om 11.00 uur en om 15.00 uur werden er rondleidingen gegeven door de school en die zijn goed bezocht. Het was 's middags zelfs zo druk dat er meerdere rondleidingen werden gegeven. Enthousiaste reacties vielen de school ten deel.
's Avonds stonden de deuren van de school open voor de tentoonstelling "Helden", naar aanleiding van het thema van de Kinderboekenweek 2011. Het was gezellig druk in de school en we zagen veel kinderen met pen en papier door de school lopen om mee te doen aan de puzzeltocht. Het waren pittige vragen dit jaar, maar dat was voor heel veel kinderen geen probleem. Ook ouders deden enthousiast mee en er werd druk overlegd onder het genot van een hapje (zelfgemaakte cupcakes door de leerlingen van ‘de Vuurvogel')en een drankje. Er waren zelfs ouders die tussentijds gingen bellen om te vragen waar Johan Cruijff gespeeld heeft..... Van alle inzendingen waren er twee leerlingen die maar één foutje hadden: Marije uit groep 8 en Erik uit groep 1/2B van harte gefeliciteerd met jullie prijs!

Beroependag.
Woensdag en donderdag werden de "Beroependagen" van de school gehouden. Om de leerlingen nog beter voor te bereiden op het middelbaar onderwijs. De kinderen kregen op deze manier een goed idee wat met goede educatie bereikt kan worden en welke keuzes je hebt om na het middelbaar onderwijs een beroepsrichting te kiezen die bij je past. Met een doel voor ogen is het goed scoren!
Deze dagen werden afgesloten met een bezoek aan de Brandweer Uithoorn en aan de Politie Uithoorn. Aan de vele leuke, spontane en verrassende vragen van de kinderen merkten we dat deze dagen een succes waren!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Opening Kenniscentrum, Open Dag en Beroeopendag van 'de Vuurvogel'

Kenniscentrum.Het is zover: het Kenniscentrum van basisschool ‘de Vuurvogel'is woensdag 12 oktober jl. feestelijk geopend. Hoe toepasselijk tijdens de Kinderboekenweek 2011 met als thema "Helden" want...... niemand minder dan Mega Mindy was gekomen om de feestelijke opening te verrichten. Wat een enorme verrassing! Mega Mindy was de held van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: