VZOD pakt overtuigend eerste punten

Geplaatst op: 17 oktober 2011

Onder ideale weersomstandigheden stond afgelopen zaterdag de streekderby tussen VZOD/vdBoon en Atlantis uit Mijdrecht op het programma. Voor VZOD een uiterst belangrijke wedstrijd aangezien de Kudelstaarters de eerste competitiehelft tot nu toe nog geen overwinning konden noteren. Voor aanvang was de achterstand op Atlantis 3 punten en bij verlies zou de achterstand een bijna onoverbrugbare 5 punten bedragen.

Na een verre van ideale seizoensstart vanwege het afzeggen van de vastgelegde trainer/coach vlak voor aanvang van de competitievoorbereiding, werd het vertoonde spel iedere week beter en kon een overwinning niet uitblijven. VZOD/vd Boon begon in tegenstelling tot vorige week geconcentreerd maar gespannen aan de wedstrijd. Dit leidde tot enkele kansen voor beide ploegen maar het was Atlantis dat na 9 minuten het eerst de korf wist te vinden. De kansen waren er wel voor VZOD maar mogelijk als gevolg van de spanning werden deze gemist. Het duurde tot de 15e minuut voor Josine Verburg, met de eerste van haar vier doelpunten deze wedstrijd, de stand gelijk bracht: 1-1. Na het eerste nerveuze kwartier trok VZOD langzaam het initiatief naar zich toe. Het was de goed spelende Anne Verheul die dit overwicht tot uitdrukking bracht in de stand: 2-1. Daarna scoorden de ploegen om en om zodat er 8 minuten voor de rust een 6-5 voorsprong voor VZOD op het scorebord stond. De verdediging van VZOD verdient zeker aandacht van trainer/coach Frits Visser, doelpunten werden te gemakkelijk weggegeven. Er werd te veel op de bal gelet en te weinig op de directe tegenstander. In de 33e minuut werd Willem Mast onreglementair afgestopt door zijn tegenstander. De daarop volgende strafworp werd door Wouter Vermeulen feilloos benut en zo VZOD stond 2 minuten voor rust voor de eerste maal op een marge van 2 doelpunten. Direct daarna bepaalde Atlantis de ruststand op 7-6.

Na de theepauze was het Atlantis dat fel aan de tweede helft begon en de stand op 7-7 bracht, en zo was de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. Via een goed uitgevoerde doorloopbal van Anika van Os was het VZOD dat wederom op voorsprong kwam. Het antwoord van de ploeg uit Mijdrecht liet niet lang op zich wachten; 8-8. Toen bracht coach Frits Visser de ervaren Martijn Vervark in het veld voor de licht aan zijn enkel geblesseerde Wouter Vermeulen. VZOD werd sterker en wist dit overwicht via doelpunten van Josine Verburg, Anika van Os en Bart Verheul uit te drukken in de stand: 11-8. Hiermee was het gat geslagen en de eerste overwinning een feit. Dat beide ploegen nog eenmaal scoorden was louter voor de statistieken. Eindstand 12-9. Opvallend hierbij is zeker dat 9 van de 12 VZOD doelpunten gescoord werden door de VZOD-dames. "Een verdiende overwinning die de stijgende lijn bevestigt en vertrouwen geeft voor de toekomst" aldus coach Frits Visser. Met deze wedstrijd werd de eerste helft van de veldcompetitie afgesloten en gaan de korfballers van VZOD beginnen aan de voorbereiding op de zaalcompetitie die half november begint. Alle uitslagen: VZOD 1-Atlantis 1 12-9, VZOD 2-Atlantis 2 11 - 10, VZOD 3-TOP 6 , ZKV A1-VZOD A1 5-5, Badhoevedorp C1-VZOD C1 6-7, Badhoevedorp D1-VZOD D1 15-5, VZOD E1-Pernix E2 10-2 (kampioen), VZOD E2-Luno E1 3-6, Atlantis F1-VZOD F1 2-1

Onder ideale weersomstandigheden stond afgelopen zaterdag de streekderby tussen VZOD/vdBoon en Atlantis uit Mijdrecht op het programma. Voor VZOD een uiterst belangrijke wedstrijd aangezien de Kudelstaarters de eerste competitiehelft tot nu toe nog geen overwinning konden noteren. Voor aanvang was de achterstand op Atlantis 3 punten en bij verlies zou … Lees meer »