001 -Family

Scouts Jan van Speyk kletsen er op los tijdens JOTA/JOTI


Geplaatst op: 18 oktober 2011

Mijdrecht - Japan is voor niemand meer ver weg, dankzij de komst van internet. En scouts doen nooit iets makkelijk als het ook moeilijk kan. En zo kan het dat de scouts van de Jan van Speyk afgelopen weekend met een Japanse groep heeft gesproken via een contact dat liep via de radiozender.

Tijdens de JOTA/JOTI, een internationaal evenement waarbij scouts van over de hele wereld contact zoeken via de radio en internet, zijn weer veel verbindingen gelegd. Naast Japan zijn dit jaar ook Brazilie en Canada bereikt. Maar natuurlijk ook gewoon gezellige groepen in Nederland.

En dat is wel makkelijk voor de jonge scouts, er was namelijk een spel bedacht waarbij zij moesten uitvinden hoe het weer was ‘aan de andere kant van de lijn'. En zo ontstond een weerkaart waar Helga van Leur nog van kan leren. Natuurlijk werd ook van het internet gebruik gemaakt om de andere scouts te spreken. Uiteraard hebben de scouts zich ook uit kunnen leven met verschillende spellen.

Het hele weekend hebben een aantal enthousiaste radio zendamateurs uit De Ronde Venen de Scouts bijgestaan om de vele verbindingen te kunnen leggen.

Foto's van de JOTA/JOTI staan op www.janvanspeykgroep.nl. Ook informatie over aanmelding bij de Jan van Speyk staat op bovengenoemde website.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Scouts Jan van Speyk kletsen er op los tijdens JOTA/JOTI

Mijdrecht - Japan is voor niemand meer ver weg, dankzij de komst van internet. En scouts doen nooit iets makkelijk als het ook moeilijk kan. En zo kan het dat de scouts van de Jan van Speyk afgelopen weekend met een Japanse groep heeft gesproken via een contact dat liep … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: