001 - Homan Zonnepanelen
Aalsmeer zoekt nieuwe kinderburgemeester

Aalsmeer zoekt nieuwe kinderburgemeester


Geplaatst op: 4 april 2019

Aalsmeer is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. De ambtstermijn van Hannah Fokkema zit erop. Deze weken bezoekt wethouder Robbert-Jan van Duin alle groepen 6 en 7 van de basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart. 12 juni zijn de verkiezingen.

Aan de vekiezing gaat een heus selectieproces vooraf. De gemeente nodigt alle kinderen die zich aanmelden uit voor een middag op het gemeentehuis. Ze presenteren daar hun plannen en zichzelf. Een jury selecteert maximaal 6 kandidaten.

Campagne

Vanaf 27 mei gaan de kandidaten campagne voeren. Tijdens de buitenspeeldag op 12 juni kunnen alle basisschoolkinderen in Aalsmeer en Kudelstaart stemmen op een kandidaat. De uitslag wordt een paar dagen later bekendgemaakt.

Afscheid

Op 27 juni neemt kinderburgemeester Hannah Fokkema afscheid. Ze is dan ongeveer een jaar in functie geweest. De nieuwe burgemeester wordt dan geïnstalleerd.


Laatst bewerkt op: 4 april 2019 12:24

Bron: RTV NH

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeer zoekt nieuwe kinderburgemeester

Aalsmeer is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. De ambtstermijn van Hannah Fokkema zit erop. Deze weken bezoekt wethouder Robbert-Jan van Duin alle groepen 6 en 7 van de basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart. 12 juni zijn de verkiezingen. Aan de vekiezing gaat een heus selectieproces vooraf. De gemeente nodigt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: