001 -Family

Verkeerssituaties in Abcoude onder de loep


Geplaatst op: 17 oktober 2011

Tijdens de Verkeersweek in Abcoude, die plaatsvond van 12 tot en met 16 september 2011, hebben leerlingen van vier basisscholen acht locaties verzameld die in hun ogen niet veilig zijn.

Wethouder Kees Schouten, die verantwoordelijk is voor Verkeer, heeft samen met een medewerker van de gemeente deze locaties op 15 september bezocht.

De kinderen stelden vooral vragen over de verkeersveiligheid bij zebrapaden en fietseroversteekplaatsen. Zo wordt de oversteek bij de sporthal aan de Holendrecht veel gebruikt, maar voelt de voetganger zich daar niet altijd veilig. Ook werd gevraagd waarom fietsers bij het zebrapad aan de Broekzijdselaan bij de Piusschool geen voorrang hebben.

De gemeente geeft via een brief aan de scholen reactie op de vragen van de leerlingen over de verkeerssituaties. In de brief geeft de gemeente uitleg over de huidige verkeersituatie en over de genomen beslissingen. In sommige gevallen worden er, naar aanleiding van een voorstel van de kinderen, maatregelen genomen om de situatie aan te passen. Niet alle voorstellen waren volgens de gemeente een verbetering van de verkeerssituatie. De verkeersdeelnemer is voor een gedeelte ook zelf verantwoordelijk voor zijn of haar gedrag in het verkeer.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verkeerssituaties in Abcoude onder de loep

Tijdens de Verkeersweek in Abcoude, die plaatsvond van 12 tot en met 16 september 2011, hebben leerlingen van vier basisscholen acht locaties verzameld die in hun ogen niet veilig zijn.Wethouder Kees Schouten, die verantwoordelijk is voor Verkeer, heeft samen met een medewerker van de gemeente deze locaties op 15 september … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: