001 - Homan Zonnepanelen

De Casemanager Dementie aan het woord


Geplaatst op: 6 april 2019

In een druk bezocht Alzheimer Café in Abcoude werd een vraaggesprek gehouden met Anne Larue. Zij is case manager Dementie.

Het thema van deze avond was “Hoe kan de omgeving van de cliënt een bijdrage leveren?” Meestal is er veel goede wil , maar het concrete  inschakelen van hulp is niet altijd eenvoudig. De case manager ondersteunt hierbij. Zii gaat uit van de behoefte van cliënt en mantelzorger. Zij vraagt alle betrokkenen naar hun behoefte, mogelijkheden en capaciteiten. Zo ontstaat een soort familie- en vriendenplan.

Vaak is men geneigd om de schijn op te houden alsof er niets aan de hand is. Dat is een rem op het vragen van hulp. Het advies is om de case manager zo vroeg mogelijk in te schakelen, want preventief is er nog veel mogelijk.

De case manager heeft het inzicht en de mogelijkheden om naar behoefte mensen in te schakelen bijv. op het gebied van fysiotherapie, huishouden, financiën, thuiszorg enz. Er zijn immers veel betrokkenen , maar vaak ontbreekt de regie.

De case manager wordt vergoed door de zorgverzekering.

 

Laatst bewerkt op: 8 april 2019 12:21

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Casemanager Dementie aan het woord

In een druk bezocht Alzheimer Café in Abcoude werd een vraaggesprek gehouden met Anne Larue. Zij is case manager Dementie. Het thema van deze avond was “Hoe kan de omgeving van de cliënt een bijdrage leveren?” Meestal is er veel goede wil , maar het concrete  inschakelen van hulp is … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: