001 - Homan Zonnepanelen

OV in De Ronde Venen: "Slechte dienstregeling, lege bussen en te krappe bochten"


Geplaatst op: 8 april 2019

Bob Nisters en Olivier van Straelen uit Wilnis zijn de belabberde staat van het openbaar vervoer in hun gemeente zat. Het ov is inefficiënt, niet duurzaam en onveilig.

"Kijk maar", zegt Olivier. "Hier op de Burgemeester Padmosweg in Wilnis heeft de bus de hele rijbaan nodig om de bocht te kunnen maken. Als je net iets te laat bent, dan word je in de berm gedrukt. Het is gewoon levensgevaarlijk. Kinderen moeten hier oversteken."

Bob en Olivier suggereren om de grote bussen van de kleine wegen te halen en ze te vervangen door kleinere busjes. De grote bussen kunnen dan rijden op de grotere, doorgaande wegen. Daarmee zou wellicht ook het probleem van de halflege bussen die nu door de gemeente rijden opgelost kunnen worden.

Deze en vele andere suggesties voor een beter openbaar vervoer passeren vanavond de revue tijdens het symposium 'Toekomst Openbaar Vervoer De Ronde Venen: Snel en Veilig van A naar B'. Bob en Olivier organiseren de avond waar gemeente, provincie en inwoners welkom zijn.

Uithoflijn

"We zijn ook niet tevreden over de dienstregeling", legt Bob uit. "We wonen in het hart van de Randstad en toch zijn we een van de slechtst bereikbare plekken met het openbaar vervoer."

Een ritje naar het AMC in Amsterdam bijvoorbeeld, dat duurt drie kwartier, terwijl het in 20 minuten zou kunnen. Bob vermoedt dat de slechte staat van het ov te maken heeft met de geringe investering van de provincie de afgelopen jaren. "Utrecht heeft heel veel uit moeten geven aan de Uithoflijn. Dat betekent dat er minder uitgegeven kon worden aan andere urgente zaken. Met name in De Ronde Venen zijn wij daar denk ik het slachtoffer van."

Vuist

De Wilnissers hopen dat ze samen met de andere partijen tot oplossingen kunnen komen voor de ov-problemen. "De nieuwe concessie voor het busvervoer wordt in 2023 gegund aan een nieuwe vervoerder. Wij zijn er nu vroeg bij en willen samen optrekken met de gemeente om een vuist te maken naar de provincie."

Het verkeerssymposium is vanavond om 20.00 uur in de Willisstee in Wilnis.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

OV in De Ronde Venen: "Slechte dienstregeling, lege bussen en te krappe bochten"

Bob Nisters en Olivier van Straelen uit Wilnis zijn de belabberde staat van het openbaar vervoer in hun gemeente zat. Het ov is inefficiënt, niet duurzaam en onveilig. "Kijk maar", zegt Olivier. "Hier op de Burgemeester Padmosweg in Wilnis heeft de bus de hele rijbaan nodig om de bocht te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: