001 - Homan Zonnepanelen
Honkballers Thamen verwelkomen burgemeester in hun team

Honkballers Thamen verwelkomen burgemeester in hun team


Geplaatst op: 8 april 2019

In het kader van zijn kennismakingstour was burgemeester Pieter Heiliegers vrijdagavond terug bij zijn oude liefde: het honkbalveld. Hij maakte kennis met het bestuur van honkbalvereniging Thamen uit De Kwakel en gooide de eerste bal tijdens de openingswedstrijd van het eerste herenteam dat vrijdag tegen Schiedam speelde.
 
Toen burgemeester Heiliegers de uitnodiging ontving van de honkbalvereniging om kennis te maken en de eerste bal te gooien, twijfelde hij geen moment. Want wat niet iedereen weet, is dat hij veel liefde heeft voor deze sport. Op zijn vijftiende speelde hij bij honkbalvereniging Harlem Nicols. ,,Ik vind het een stoere sport,” vertelt Heiliegers net voordat hij het veld oploopt om de eerste bal te gooien. Om zijn support te tonen aan de honkballers tijdens hun openingswedstrijd zet hij eerst nog een Thamen pet op. Dit tot groot genoegen van de spelers. ,,Welkom in ons team!’ grappen ze en geven hem allemaal een high five.

Met een glimlach op zijn gezicht en onder het toeziend oog van onder andere zijn vrouw José loopt hij vervolgens naar de plek waar hij de bal zal gooien. En dat deed hij met verve. Nadat de bal gegooid was nam de burgemeester samen met zijn vrouw en de voorzitter van de vereniging Linda van Rekum plaats op de tribune om van de wedstrijd te genieten die gewonnen werd door de thuisploeg met 6-3. Van Rekum: ,,Wij lazen de oproep van de burgemeester aan inwoners om hem uit te nodigen om kennis te maken. Dat vonden wij een heel leuk idee. Wij zijn blij dat hij onze uitnodiging geaccepteerd heeft en de tijd neemt om met ons kennis te maken. Hij toont veel interesse in onze club en dat vind ik mooi om te zien.”

In volle gang

De kennismakingstour van Heiliegers, die op 24 januari is geïnstalleerd als burgemeester van Uithoorn,  is in volle gang. Zo heeft hij reeds kennisgemaakt met onder andere de Reddingsbrigade, is hij bij verschillende bewoners op de koffie geweest, heeft hij pannenkoeken gegeten met een groep inwoners in Zijdelwaard en is hij op bezoek geweest bij raadsleden. Ook zijn diverse religieuze gemeenschappen -waaronder de moslim en protestants christelijke- bezocht en staat er nog een aantal op stapel. Aanstaande zaterdag gaat hij naar roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter. ,,Ik word overal met open armen ontvangen. Hartverwarmend. De komende maanden ga ik nog veel meer mensen ontmoeten. Daar kijk ik enorm naar uit.”


Laatst bewerkt op: 8 april 2019 17:27

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Honkballers Thamen verwelkomen burgemeester in hun team

In het kader van zijn kennismakingstour was burgemeester Pieter Heiliegers vrijdagavond terug bij zijn oude liefde: het honkbalveld. Hij maakte kennis met het bestuur van honkbalvereniging Thamen uit De Kwakel en gooide de eerste bal tijdens de openingswedstrijd van het eerste herenteam dat vrijdag tegen Schiedam speelde. Toen burgemeester Heiliegers de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: