001 -Family

Bijeenkomst Stichting Ontwikkelingsamenwerking Aalsmeer druk bezocht


Geplaatst op: 17 oktober 2011

Woensdag 12 oktober jl. was er in het gemeentehuis een bijeenkomst van Stichting Ontwikkelingsamenwerking Aalsmeer (OSA). Het thema van deze avond was: ‘Scholing en Werk in ontwikkelingslanden'. Ook wethouder Ad Verburg was hierbij aanwezig.

Tijdens de avond werden er drie presentaties gehouden over projecten in India, Congo en Kenia. Dit waren alle drie projecten over scholing en werk. Ook was de Wereldwinkel tijdens deze avond aanwezig met een tafel met producten.

De Gemeente Aalsmeer heeft sinds 1979 al aandacht voor ontwikkelingssamenwerking en stelt jaarlijks 1 euro per inwoner beschikbaar voor projecten in ontwikkelingslanden in het Zuiden (de ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Midden- en Zuid-Amerika) en in Midden en Oost-Europa. Uitgezonderd hierbij zijn de landen die aangesloten zijn bij de Europese Unie.

Wethouder Verburg: Ik ben erg blij met Stichting OSA het is een effectieve en efficiënte organisatie. Doordat OSA ook alleen uit vrijwilligers bestaat komen de subsidiegelden allemaal terecht daar waar het hard nodig is. Landelijk gezien heeft ontwikkelingssamenwerking het moeilijk gelukkig nog niet in Aalsmeer. Voor 2011 is het budget onveranderd gebleven.'

Meer informatie
Meer informatie over OSA kunt u vinden op de website: www.osa-aalsmeer.nl of bellen met de secretaris telefoonnummer 0297 - 321509. Schrijven kan ook, het adres is: Stichting OSA, Postbus 388, 1430 AJ Aalsmeer.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bijeenkomst Stichting Ontwikkelingsamenwerking Aalsmeer druk bezocht

Woensdag 12 oktober jl. was er in het gemeentehuis een bijeenkomst van Stichting Ontwikkelingsamenwerking Aalsmeer (OSA). Het thema van deze avond was: ‘Scholing en Werk in ontwikkelingslanden'. Ook wethouder Ad Verburg was hierbij aanwezig. Tijdens de avond werden er drie presentaties gehouden over projecten in India, Congo en Kenia. Dit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: