001 -Brouwer Transport
College bezoekt Nes Holding

College bezoekt Nes Holding


Geplaatst op: 9 april 2019

De burgemeester en de drie wethouders van Uithoorn hebben een bezoek gebracht aan Nes Holding, een bedrijf dat onder meer onderdak biedt aan honderd arbeidsmigranten. Het bedrijf wordt geleid door ondernemer Martien Veldhuizenen dochter Joyce Veldhuizen.
 
Tijdens het bedrijfsbezoek kwamen de regionale afspraken die tussen de gemeenten in de Amstelland-Meerlanden regio zijn gemaakt aan de orde. Uithoorn heeft nog als enige gemeente zorggedragen voor haar aandeel in de opvang van arbeidsmigranten. Martien Veldhuizen gaf aan dat de bezettingsgraad tussen de 95 en 98 procent zit. Er is veel vraag naar overnachtingsplaatsen voor arbeidsmigranten, die uit diverse landen afkomstig zijn, zoals Polen, Roemenië, Bulgarije, Spanje en Portugal. Voor de tijdelijke migranten zijn sportvoorzieningen en gemeenschappelijke ruimtes en aparte rookruimtes beschikbaar. De kamers en studio’s zagen er netjes en goed bewoonbaar uit. De overlast die er bij de komst van de migrantenvestiging bij de bevolking werd verwacht zich op een enkel incident na niet voorgedaan. Het college complimenteerde de heer Veldhuizen daarmee.

Ten aanzien van de wens van de ondernemers van Nes Holdings om nog meer bedden beschikbaar te stellen was het college duidelijk. Met de 400 bedden die er op de verschillende locaties binnen de gemeente Uithoorn zijn gerealiseerd is voldaan aan de regionale afspraken. Het beleid is er op gericht om dit aantal te handhaven. Voor dit onderdeel is Veldhuizen verwezen naar de buurgemeenten, die nog niet geheel aan hun taakstelling hebben voldaan voor het aantal te realiseren bedden voor tijdelijke arbeidsmigranten.

Toeristenbelasting

Ondernemer Veldhuizen liet het college tot slot weten dat hij hoopt dat de toeristenbelasting verlaagd wordt. Hierop lieten de collegeleden weten dat het volgens hen redelijk is dat de arbeidsmigranten de toeristenbelasting moeten betalen, aangezien zij ook gebruik maken van voorzieningen in de gemeente, zoals de gemeentelijke wegen.


Laatst bewerkt op: 9 april 2019 11:45

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College bezoekt Nes Holding

De burgemeester en de drie wethouders van Uithoorn hebben een bezoek gebracht aan Nes Holding, een bedrijf dat onder meer onderdak biedt aan honderd arbeidsmigranten. Het bedrijf wordt geleid door ondernemer Martien Veldhuizenen dochter Joyce Veldhuizen. Tijdens het bedrijfsbezoek kwamen de regionale afspraken die tussen de gemeenten in de Amstelland-Meerlanden regio … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: