'Mag ik deze dans van u' een groot succes


Geplaatst op: 17 oktober 2011

Spel & Sport De Ronde Venen haakte in op de landelijke campagne "Mag ik deze dans van u" van Consument en Veiligheid/ NISB en organiseerde op 10 september j.l. om 10 uur in de Willisstee een dans-instuif voor jong en oud.

Het werd een beweeglijke happening!
Er werden diverse demonstraties gegeven zoals werelddansen, line-dance en rock & roll (Swing en Sport) en er was gelegenheid om met alle dansstijlen mee te doen. Het dansen werkte heel aanstekelijk want iedereen kwam op de vloer. Zo'n ruim 70 liefhebbers kwamen in beweging op het ritme van de muziek.

Maar waarom deze campagne?
Ieder jaar komen circa 72.000 65-plussers op de spoedeisende hulp ten gevolgen van een val. De helft hiervan moet zelfs opgenomen worden in het ziekenhuis. Het goede nieuws is dat wij er zelf iets aan kunnen doen om het risico op vallen te verkleinen!
Inmiddels weet iedereen wel dat bewegen goed is voor de algehele conditie. Hart/bloedvaten en longfunctie verbeteren, botten worden sterker, gewrichten en spieren soepeler, allemaal aspecten die helpen om beter in balans te blijven dus om op de been te blijven. Ook op zeer hoge leeftijd is er nog veel winst te behalen.
Dansen is bewegen, dus dansen verbetert je conditie, maakt je vrolijk, doet je zorgen even vergeten, kortom het dansen levert zoveel voordelen op!

Mocht u geïnteresseerd zijn om aan een van onze dans- of andere activiteiten mee te doen kijk dan op de website www.spelensportdrv.nl of bel 0621918353 voor meer informatie.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

'Mag ik deze dans van u' een groot succes

Spel & Sport De Ronde Venen haakte in op de landelijke campagne "Mag ik deze dans van u" van Consument en Veiligheid/ NISB en organiseerde op 10 september j.l. om 10 uur in de Willisstee een dans-instuif voor jong en oud.Het werd een beweeglijke happening!Er werden diverse demonstraties gegeven zoals … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: