001 - De Baat

Afsluiting kinderboekenweek bij de Pijlstaartschool


Geplaatst op: 17 oktober 2011

Donderdagavond 13 oktober is na afloop van de schriftjesavond de jaarlijkse voorleeswedstrijd gehouden bij de Pijlstaartschool in Vinkeveen. Zes kinderen, drie uit groep 7 en drie uit groep 8, streden met elkaar voor de titel en de eer van beste voorlezer van de school. Het was een avond met verschillende verhalen, ieder had zijn eigen superheldenboek uitgekozen. De winnaar van dit jaar, Mick van der Loo uit groep 8, deed vorig jaar ook met de voorleeswedstrijd mee. Helaas kreeg hij toen niet alle stemmen van de jury maar dit jaar wist hij ze voor zich te winnen. Mick mag de Pijlstaartschool vertegenwoordigen bij de regionale voorleeswedstrijd. Wij wensen hem alvast veel succes.

Voordat de wedstrijd begon kregen de kinderen de kans om samen met hun vader en/of moeder naar de schriftjes te kijken. Veel tijd namen ze hier niet voor, de kinderboekenweek speurtocht ‘superhelden' was veel interessanter. Gelijktijdig kon er bij de jaarlijkse boekenmarkt weer gesnuffeld worden in tweedehandsboeken. Ook dit jaar was de boekenkraam van "The Readshop" weer aanwezig met de nieuwste boeken rondom het thema Superhelden.

De allerkleinsten hadden zich verkleed als hun superheld. Een bonte verzameling van prinsessen, supermannen, Bob de Bouwers, ze waren allemaal aanwezig.
Vrijdag 14 oktober hebben de kinderen de kinderboekenweek afgesloten. De winnaars van de speurtocht werden bekend gemaakt. Aandachtig luisterden alle kinderen ten slotte naar het verhaal van grote winnaar Mick. Er kan weer teruggekeken worden op een geslaagde kinderboekenweek.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Afsluiting kinderboekenweek bij de Pijlstaartschool

Donderdagavond 13 oktober is na afloop van de schriftjesavond de jaarlijkse voorleeswedstrijd gehouden bij de Pijlstaartschool in Vinkeveen. Zes kinderen, drie uit groep 7 en drie uit groep 8, streden met elkaar voor de titel en de eer van beste voorlezer van de school. Het was een avond met verschillende … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: