H1 goed op dreef: 3-1 winst

Geplaatst op: 17 oktober 2011

Na een wat moeizame start van het nieuwe seizoen lijkt het erop dat de mannen van Atalante heren 1 zich in een stijgende lijn naar succes bevinden. Met een 4-0 winst in de pocket van voorgaande wedstrijd moesten de mannen afgelopen vrijdag aantreden tegen US H5 uit Amsterdam. Coach Sjaak Immerzeel had deze avond de beschikking over het complete team van 8 personen. Al tijdens de warming up was duidelijk dat het geen gemakkelijke tegenstander zou worden deze avond. De gemiddelde lengte van de tegenstander was rond de 1.90 en tijdens het inslaan werd ook duidelijk dat het er niet zachtzinnig aan toe zou gaan deze wedstrijd. Maar blaffende honden bijten niet en met deze gedachte werd er aangevangen met de 1e set.

Erik Verbruggen en Iwan Hendriks begonnen op de buitenaanval, Robert Hardeman en Bas van der Lubbe op het midden, Sven Pothuizen op de diagonaal en good old Frans Roos als spelverdeler. De Vinkeveense ploeg ging goed en enthousiast van start en wist al snel menig punt te scoren. Toch werd er qua punten constant achter de feiten aangelopen waardoor er halverwege de set een time-out werd aangevraagd door de coach. Na wat peptalk, tips en adviezen werd het spel weer hervat en wisten de mannen deze set uiteindelijk winnend af te sluiten met 25-23.

Voor de 2e set werden er 2 wissels gemaakt. Leonard de Jong kwam voor Iwan Hendriks in de plaats en Leroy Kuyper voor Sven Pothuizen. Het leek erop dat Atalante zich deze 2e set enigszins had hersteld van de moeizame voorgaande set. De pass was inmiddels ook iets beter gaan lopen waardoor Frans de aanvallers van op maat gemaakte set-ups kon voorzien. Er werd er dan ook stevig op losgeslagen. Bas en Robert scoorden menig bal met de korte middenaanvallen, terwijl Leonard en Erik met hun genadeloze kanonslagen op de buitenkant ook meerdere punten wisten te scoren. Ter afwisseling op deze harde aanvallen wist Frans ook verscheidene fraaie prikballen te geven of de bal op de 3 meter lijn te geven voor een welgeplaatste 3-meter aanval. Ook Leroy leverde op de diagonaal degelijk werk af door meerdere malen met een harde smash of technisch geplaatste bal het blok van U.S. vakkundig te omzeilen. Deze set werd uiteindelijk met ruime cijfers afgesloten: 25-18.

Vol vertrouwen werd dan ook begonnen met de 3e set. Iwan wisselde zijn plek hiervoor af met Erik en Leroy met Sven. Binnen korte tijd stond Atalante reeds op een redelijke voorsprong. Toch wisten de mannen het vrije spel van de 2e set niet vast te houden. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt, vooral in de pass. Voor Frans was het dan ook bijna een onmogelijke taak om uit deze afzwaaiballen nog een redelijke set-up te toveren waardoor er veel onnodige punten werden verspeeld. U.S. daarentegen raakte langzamerhand beter in hun spel en maakte dankbaar gebruik van het gepruts van Atalante. Gelukkig was Leonard de enige van het team die echt topfit was. Hij offerde zich dan ook dapper op om de kar te trekken en wist meerdere punten op de buitenkant te scoren met genadeloos harde aanvallen en leipe lobjes. Atalante kwam hierdoor weer enigszins terug op de rails. Maar uiteindelijk mocht het toch niet baten en werd deze set verloren met 23-25.

Na wat ferme woorden van de coach startten de mannen met de 4e set. Het was duidelijk dat de mannen toch geschrokken waren van het verlies van de voorgaande set en zich gedwongen voelden er nog een schepje bovenop te doen. Dit had zeker effect want er werd deze set echt geknokt voor elk punt. Smashes en prikballen van U.S. werden vakkundig van de vloer geveegd en ook het blok van Atalante functioneerde naar behoren. Ook in deze set werd er tot halverwege tegen een achterstand aangekeken maar door vechtlust en inzet werd dit alweer snel ingehaald. U.S. zag zich tegen het einde van de set geconfronteerd met het naderende onheil en knakte. Atalante sloot deze set degelijk en vol zelfvertrouwen af met 25-22. Met deze 3-1 winst staat Atalante weer middenin de competitie. De volgende wedstrijd is over 2 weken tegen Gemini uit Hilversum. De eerstvolgende thuiswedstrijd zal op vrijdag 4 november zijn, publiek is meer dan welkom!

Na een wat moeizame start van het nieuwe seizoen lijkt het erop dat de mannen van Atalante heren 1 zich in een stijgende lijn naar succes bevinden. Met een 4-0 winst in de pocket van voorgaande wedstrijd moesten de mannen afgelopen vrijdag aantreden tegen US H5 uit Amsterdam. Coach Sjaak … Lees meer »