VLC
15 jaar Stichting Omgaan met Pesten vieren met een keurmerk

15 jaar Stichting Omgaan met Pesten vieren met een keurmerk


Geplaatst op: 15 april 2019

Afgelopen zaterdag kwamen trainers Omgaan met Pesten bij elkaar uit heel Nederland. Al 15 jaar zij met elkaar het verschil. Daar stonden zij deze dag bij stil.

“Het blijft verdrietig dat de inzet van onze trainers nodig is en pesten nog altijd een groot probleem vormt en veel schade teweegbrengt “zegt Mirelle Valentijn, voorzitter van de Stichting uit Wilnis. “De tijd waarin we leven maakt het niet eenvoudiger. In het online contact dat kinderen steeds jonger met elkaar hebben gaat veel mis, ook cyberpesten vormt een groot probleem. Tegelijkertijd weten wij met ons landelijk trainersteam voor heel veel kinderen, jongeren, ouders, vrijwilligers en professionals om hen heen, een steun in de rug hebben kunnen geven en dat hebben wij afgelopen zaterdag gevierd. Samen met onze trainers maken we ons sterk om pesten nog beter te voorkomen, aan te pakken en op te lossen."

In 2018 hebben de trainers Omgaan met Pesten met elkaar bijna 600 kinderen de Sta Sterk training gegeven, bijna 100 kinderen voorbereid op de overstap naar de brugklas via de Stevige Stap training, 200 kinderen het anti-pestprogramma Sta Sterk op School aangeboden en ruim 600 kinderen het anti-pestprogramma Omgaan met Elkaar op school. Daarnaast hebben we ruim 200 workshops gegeven aan kinderen, ouders en professionals en bijna 1000 professionals intensiever geschoold in sociale veiligheid en het voorkomen en aanpakken van pesten en tot slot ook nog eens 155 volwassenen mogen trainen in sterk staan. Sta daar eens bij stil. Hoeveel mensen jong & oud hebben zij met het team dan in die 15 jaar wel niet kunnen ondersteunen? “Als ik daarbij over nadenk, ben ik daar gewoon even stil van, zegt Mirelle Valentijn. Want dat was ooit de wens toen wij 15 jaar geleden het initiatief namen om Stichting Omgaan met Pesten op te richten in Nederland. Met een landelijk team en inzet van Sta Sterk Methodiek het verschil maken. En dat is precies wat we hebben gedaan”.

Afgelopen zaterdag zijn de trainers in het zonnetje gezet met een feestelijke dag gevuld met cadeautjes en inspirerende workshops. Zij zijn toegesproken door Foppe de Haan, ambassadeur van de Stichting en kindervriend Dieuwertje Blok. Zij namen een cheque in ontvangst van Rosanne Kok die een deel van de opbrengst van de kaartenset ‘Trots op jou’ aan de stichting heeft geschonken. Tot slot zijn de trainers deze dag getrakteerd op een eigen keurmerk. De afgelopen jaren hebben zij laten zien dat zij zich onderscheiden door een eigen werkwijze en inzet van een gedegen methodiek. De Sta Sterk training is niet voor niets opgenomen in de databank effectieve jeugdinterventies en de beide antipestprogramma’s maken deel uit van de lijst met 13 veel belovende programma’s. Uiteraard speelt mascotte ‘Sterk’ de hoofdrol in het keurmerk en geeft de trainers een dikke duim. 

Deze week is de landelijke dag tegen pesten op 19 april. Veel trainers zijn daarom deze week ook op scholen en in andere organisaties te vinden om via activiteiten aandacht te vragen voor het pestprobleem. 

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

15 jaar Stichting Omgaan met Pesten vieren met een keurmerk

Afgelopen zaterdag kwamen trainers Omgaan met Pesten bij elkaar uit heel Nederland. Al 15 jaar zij met elkaar het verschil. Daar stonden zij deze dag bij stil. “Het blijft verdrietig dat de inzet van onze trainers nodig is en pesten nog altijd een groot probleem vormt en veel schade teweegbrengt “zegt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: