De Vinken B3 pakt najaarskampioenschap in wedstrijd tegen Atlantis

Geplaatst op: 17 oktober 2011

In de eerdere ontmoeting tussen beide teams was De Vinken met een 12-4 overwinning de sterkere partij. Coaches Roosmarijn Mooij en Ronald Mul verwachtten ook deze keer weer een overwinning. Een motivatiespeech was eigenlijk niet eens nodig voor de B3-speelsters. Het wellicht aanstaande kampioenschap zorgde al voor de nodige adrenaline en zenuwen voorafgaand aan de wedstrijd. Melissa Hartsink en Angey Jacobs waren vandaag verhinderd, jeugdig C1-talent Levi Kroon was als gevolg hiervan als vervanger opgesteld.

In het eerste aanvalsvak van Vinkenzijde begonnen Romy Bras, Amber Nagtegaal, Kirsten de Haan en Motilayo Williams. De eerste aanvallen moest dit vak even zoeken naar het juiste ritme. Zodra dit gevonden was opende Romy Bras via een afstandschot de score. Al snel volgde er nog een goal van Vinkeveense zijde, ditmaal was het Amber Nagtegaal, die korf wist te vinden.

Het tweede aanvalsvak bestaande uit Mirjam Oussoren, Levi Kroon, Tiffany ten Den en Thara Kroon had meer moeite om het ‘normale' spelletje te vinden. Mirjam stond tegenover een sterke en lange heer, wat ervoor zorgde dat het vak in eerste instantie minder draaide en niet tot scoren kwam. Atlantis wist wel een doorloopbal af te ronden en bracht de stand op 3-1.

Via een door Tiffany afgeronde strafworp wist het tweede aanvalsvak ook haar eerste score van de wedstrijd te maken. Vervolgens was het Amber die nog voor rust haar tweede afstandschot door de korf gooide en de ruststand op 4-1 bracht.

In de rust focuste de Vinkencoaches op het wachten op de juist kansen en het afronden van deze in plaats van de vele rommelige maar onbenutte kansen die in de eerste helft gecreëerd werden.
In de tweede helft liepen Romy, Levi en Thara achtereenvolgens hun tegenstander voorbij en wisten de daaropvolgende doorloopbal af te ronden. Dit bracht de stand naar 7-1. Ook Atlantis wist een schot te benutten.
Met nog ongeveer 14 minuten speeltijd op de klok werd Levi Kroon gewisseld voor C1-invalster Lotte Bouwman die hierbij haar debuut in de B3-maakte. Beide partijen wisten in de laatste minuten nog eenmaal te scoren, wat de eindstand op 8-3 bracht.

Direct na het laatste fluitsignaal kwam de jeugdcommissie met bloemen en bondsmedailles op de kersverse kampioen afgelopen om hen te feliciteren. En na de felicitaties en foto's door de aanwezige ouders aten de B3-dames een stuk door de coaches gehaalde JUMBO-taart in de kantine. De eerstvolgende wedstrijd van De Vinken B3 zal plaatsvinden in een sporthal aangezien het zaalseizoen weer begint, maar op het moment van schrijven is het programma van de zaalcompetitie nog niet bekend.

Vinkenscores van: Romy Bras (2x), Amber Nagtegaal (2x), Tiffany ten Den (1x), Levi Kroon (1x), Thara Kroon (1x) en Kirsten de Haan (1x)

Op zaterdag 16 oktober 2011 stond voor de door JUMBO gesponsorde B3 van korfbalvereniging De Vinken uit Vinkeveen een wedstrijd tegen gemeentegenoot Atlantis op het programma. Het was de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie en bij winst zou de dames van het derde B-team zich kampioen mogen noemen. In de … Lees meer »