Veteranen UWTC goed op dreef

Veteranen UWTC goed op dreef


Geplaatst op: 15 april 2019

De eerste wedstrijd van het Joop van Nimwegenklassement (9 wedstrijden op donderdagmiddag) is op 11 april verreden en John Tromp is 3e geworden. Er waren 19 deelnemers bij 60+ en het was een zware wedstrijd door de harde koude wind. Na 20 minuten reden 4 man,  met daarbij UWTC lid John Tromp weg. Deze kopgroep dubbelde het peloton, waaruit nog 3 renners waren weggereden. In de laatste ronde kregen ze deze mannen ook in zicht. In spurt werd Paffen 1e, Blomberg 2een Tromp 3e.

Zaterdag 13 april hebben de UWTC renners Leen Blom, John Tromp en Guus Zantingh deelgenomen aan een veteranen wedstrijd in Amersfoort. Bij de 70+ werd er volop gedemarreerd vanaf het startsein. Na 20 minuten koers ontsnapten 2 renners uit het peloton en deze namen een ruime voorsprong. Even na half koers sprongen er weer twee renners weg met daarbij Guus Zantingh. Bij het ingaan van de laatste ronde sloten deze renners aan bij de beide koplopers. De wedstrijd werd gewonnen door Guus Zantingh uit Mijdrecht, 2e werd Hans van Bavel uit Sint Anthonis. Leen Blom finishte als 12e. 
Bij de 60+ werd er hard gereden vanaf de start met veel ontsnappingspogingen maar pas in de laatste twee ronden wisten er renners te ontsnappen. Winnaar werd Maas van Beek uit Barneveld net voor Arie Blomberg uit Kedichem. John Tromp spurtte zich naar een 5e plek.

NK selectie jeugd
Zaterdag 13 april is de tweede NK selectiewedstrijd verreden. Vijf UWTC jeugdleden trotseerde de snijdende koude wind en streden mee in Spaarndam. Bij  cat 2 werd Tom Derogee 14e. Bij cat 4 reed onze jongedame Emilie Fransen naar de 10e plek. Bij cat 7 stonden 23 renners aan de start en ondanks de wind geen succesvolle ontsnappingen. Mike Derogee werd 7e, Rens Grömmel 16e en Lars Hopman 21e. 
 
Healthy Ageing Tour
Lorena Wiebes heeft deze meerdaagse in het Noorden van het land gereden. Woendag 10 april was zij mee in de kopgroep van 14 dames. Na ruim 100 km kwam ze helaas in de laatste bocht ten val waardoor een sprint voor de overwinning er niet meer in zat en ze genoegen moest nemen met de 14e plaats. Gelukkig viel de schade mee en kon ze de dag erna weer van start. Donderdag 11 april werd ze 4e en hierdoor mocht ze de trui voor beste jongere in ontvangst nemen. Deze wedstrijd ging over 134 km vanuit Surhuisterveen. Vrijdag 12 april was Lorena wederom mee in de kopgroep die ditmaal uit 19 dames bestond. Na 124 km's rondom Musselkanaal werd ze 4e. Zaterdag 13 april is er eerst een tijdrit van 14.4 km verreden in Winsum. Lorena werd 24e op bijna 2 minuten achter de winnaar. Later op de dag werd er nog een wedstrijd over 75 km (Wolvega-Heerenveen) verreden en hier werd Lorena 7e. Zondag 14 april werd in Midwolda de laatste wedstrijd verreden. In de massasprint pakte Lorena de 3e plaats. Ze werd hiermee 9e in het eindklassement en de winnaar van het jongerenklassement.
 
MTB Bergschenhoek
De Landelijke Jeugdcompetitie Mountainbike was dit weekend in Bergschenhoek bij/op 'Dirty hill'. Een echt mtb parcours waarbij direct na de start een lange klim de wedstrijd opent, vervolgens tegenwind over de 'heuvel' kam, een technische afdaling en een single track klim terug omhoog. Tot slot over een boomstam om met een technische en spectaculaire afdaling bij de finish te komen. Morgan Hartveldt (jeugd cat 2) reed een nette race en moest op de machtsklim wat toegeven. Op de technische klim- en daalzones vond hij telkens de aansluiting voor de groep die voor plaats 3 aan het strijden was. Maar inhalen bleek lastig en zijn poging van plaats 9 op te schuiven onderaan de afdaling eindigde in een flinke crash. Met wat schaafwonden en volledig stoffig hield hij z'n plaats 9 in elk geval nog vast.

Laatst bewerkt op: 15 april 2019 12:12

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veteranen UWTC goed op dreef

De eerste wedstrijd van het Joop van Nimwegenklassement (9 wedstrijden op donderdagmiddag) is op 11 april verreden en John Tromp is 3e geworden. Er waren 19 deelnemers bij 60+ en het was een zware wedstrijd door de harde koude wind. Na 20 minuten reden 4 man,  met daarbij UWTC lid … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: