Verdiende overwinning voor Argon tegen hekkensluiter Quick ‘20

Geplaatst op: 17 oktober 2011

Het heeft even geduurd, maar Argon heeft de tweede zege in de lopende competitie behaald en verdiend was die overwinning zeker. Waar in de afgelopen weken het spel vaak tot kansen leidde, maar weinig tot treffers, werd ditmaal de vijandelijke doelman drie maal gepasseerd en dat was nog een geringe afspiegeling van de kansen.
Al in de eerste de beste aanval leek Argon op voorsprong te komen, maar de kopbal van de opgekomen Dennis Filippo na een voorzet van Vincent Verheul trof de lat boven de kansloze doelman Ensink. Het gevaar in de openingsfase bleef van de kant van Argon komen, maar Patrick Lokken kon na een voorzet van Dion Gerritsen de doelman niet verrassen, terwijl Dion Gerritsen zijn inzet na 11 minuten juist voor de tweede paal langs zag draaien. Het eerste gevaar van de ploeg uit Oldenzaal kwam na 26 minuten, toen Kocoz kon profiteren van verkeerd uitstappen van de in de basis debuterende Justin Sporkslede. Alleen voor doelman Maxime Singels bleek de aanvaller niet in staat, de bal langs de keeper te werken, de inzet smoorde tussen de benen van de sluitpost. Daarna waren er enkele minuten, waarin Joshua Patrick de aandacht op zich wist te vestigen. Eerst haalde hij na een voorzet van Erik Mulder hard uit, maar via de vuisten van doelman Ensink ging de bal net voor het doel langs en naast de paal. Daarna brak hij door, maar was zijn voorzet benenden de maat, maar in minuut 36 revancheerde hij zich door de bal nu wel goed voor het doel te brengen, waar de inlopende Patrick Lokken de bal met buitenkant rechts langs de doelman wist te mikken voor de 1-0. De rust werd met deze stand gehaald, mede doordat Olde Monnikhof bij een kansrijke uitbraak over rechts koos voor eigen succes en zijn harde schot via Maxime Singels voor het doel langs zag gaan.
Na rust was de strijd eigenlijk snel beslist, want nadat de doelman eerst nog een kopbal van Patrick Lokken had gestopt, was hij kort daarna kansloos, toen balverlies in de verdediging voor hem Vincent Verheul de kans gaf om een steekpass op Joshua Patrick te geven, die alleen voor Ensink met een schuiver de 2-0 op de borden bracht. En binnen het uur leek Argon de strijd definitief te gaan beslissen toen Joshua Patrick er weer van tussen ging. Scheidsrechter Wijbenga was zo ongeveer de enige aanwezige op het sportpark die in de verdedigende actie van doelman Ensink geen strafschop zag, hij wuifde de val van de aanvaller gewoon weg. Hierna volgde een korte opleving van Quick '20, maar in die fase toonde Maxime Singels zich betrouwbaar en pareerde hij inzetten van Naafs uit een vrije trap en een hoekschop. Met nog een kwartier te gaan zette Argon weer aan en nadat Patrick Lokken uit een voorzet van de actieve Joshua Patrick de bal nipt langs de verkeerde kant van de paal mikte, leverde de volgende aanval een doelpunt uit het boekje op. Vincent Verheul kwam in balbezit, zette een 1-2 combinatie op met Patrick Lokken en besloot de aanval met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied, dat langs de kansloze Ensink in het dak van het doel vloog, 3-0. In het resterende deel lieten de aanvallers nog enkele kansen liggen, liep verdediger van de Wal tegen zijn tweede gele en dus rode kaart op, mikte Patrick Lokken nog eens op de paal en liet ook Joshua Patrick nog twee goede mogelijkheden aan zich voorbij gaan. Het is dus duidelijk, de winst was verdiend en had nog ruimer uit kunnen vallen, maar de aandacht ging toch vooral uit naar de drie punten, die er voor zorgen dat een sprongetje gemaakt kan worden op de ranglijst naar positie 12.
Volgende week staat er op zaterdagmiddag een bekerwedstrijd op het programma tegen Maarssen (aanvang 17.00 uur), terwijl de volgende competitiewedstrijd thuis tegen WKE ook op zaterdag gespeeld zal worden, op 29 oktober zal dan om 19.00 uur afgetrapt gaan worden.

Het heeft even geduurd, maar Argon heeft de tweede zege in de lopende competitie behaald en verdiend was die overwinning zeker. Waar in de afgelopen weken het spel vaak tot kansen leidde, maar weinig tot treffers, werd ditmaal de vijandelijke doelman drie maal gepasseerd en dat was nog een geringe … Lees meer »