001 -Brouwer Transport
De 4 mei herdenking in Uithoorn

De 4 mei herdenking in Uithoorn


Geplaatst op: 17 april 2019

In onze gemeente heeft de 4 mei herdenking niet alleen betrekking op de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Wij staan ook stil bij de slachtoffers die gevallen zijn bij andere oorlogen, geweld of vredesmissies (bijvoorbeeld de Balkanoorlog, de vluchtelingen uit Iran, Irak en Syrië, terroristische aanslagen, e.d.). Vrijheid, verdraagzaamheid en vrede is niet vanzelfsprekend, zeker in 2019 en belangrijker thema dan ooit. De 4 mei herdenking is daar een goed moment voor.

De leerlingen van alle scholen in onze gemeente hebben zich goed kunnen voorbereiden op de 4 mei herdenking aan de hand van de onderwijsreader “Uithoorn, het gaat goed….”,  inclusief beelden van de gelijknamige film uit 1945.

Op 4 mei vertrekken de deelnemers aan de Stille Tocht om 19.35 uur vanuit het Oranjepark (Emmalaan). Slagwerkers van KnA gaan voorop met omfloerste trom. Onderweg wordt bij het Station de plaquette met de namen van de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog aangedaan. Bij het Stiltemonument tegenover de Thamerkerk wordt de Last Post gespeeld en is het om 20.00 uur twee minuten stil, afgesloten door het zingen van twee coupletten van het Wilhelmus. Daarna volgt een toespraak door de burgemeester. Hij zal namens de gemeente een krans leggen, gevolgd door de bloemenhulde van inwoners en organisaties uit de gemeente Uithoorn. Iedereen wordt nadrukkelijk verzocht om bloemen mee te nemen.

Aansluitend is er binnen in de Thamerkerk een korte herdenkingsbijeenkomst.

Wij nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan deze herdenking.

Voor actuele informatie verwijzen wij u graag naar www.facebook.com/4meiuithoorn.nl


Laatst bewerkt op: 17 april 2019 14:35

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De 4 mei herdenking in Uithoorn

In onze gemeente heeft de 4 mei herdenking niet alleen betrekking op de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Wij staan ook stil bij de slachtoffers die gevallen zijn bij andere oorlogen, geweld of vredesmissies (bijvoorbeeld de Balkanoorlog, de vluchtelingen uit Iran, Irak en Syrië, terroristische aanslagen, e.d.). Vrijheid, verdraagzaamheid en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: