Atlantis 1 laat punten liggen

Geplaatst op: 17 oktober 2011

Zaterdag 15 oktober reisde het door Rabobank gesponsorde Atlantis af naar VZOD te Kudelstaart, om daar de voorlopig laatste veldwedstrijd de spelen. Bij winst zou Atlantis 5 punten los staan van hekkensluiter VZOD, bij verlies zou het verschil verkleind worden naar 1 punt. Het was dus belangrijk om de punten mee naar Mijdrecht te nemen, zodat er een groot gat kon worden geslagen tussen Atlantis en VZOD. De ploeg uit Mijdrecht heeft dit seizoen alleen punten weten te pakken tegen de op papier betere teams uit de poule, maar laat de punten liggen bij de mindere ploegen uit de competitie. Aan Atlantis de taak om hier verandering in te brengen en ook tegen deze ploegen weten te winnen. Helaas laat deze verandering nog op zich wachten. De punten bleven in Kudelstaart bij VZOD. Nadat de score lange tijd gelijk opging wist VZOD te winnen met 12-9.

In de basis startten Mark Goverse, Jimmy de Koning, Alex van Senten, Jelmer Steen, Lisanne van Doornik, Sandra Gortenmulder, Masha Hoogeboom en Chantal Poolman. De wedstrijd startte positief met veel mooie kansen van de aanval van Atlantis. Het eerste doelpunt van de wedstrijd liet wel lang op zich wachten, na 10 minuten benutte Atlantis een strafworp, de 0-1. Hierna stokte de score weer aan de kant van Atlantis. Pas na 18 minuten werd de verdediging van Atlantis voor het eerst geklopt en stond de stand gelijk, de 1-1. Het 2e doelpunt van VZOD viel vrijwel direct daarna waardoor de stand in het voordeel van de thuisploeg kwam te staan. De eerste helft ging gelijk op, maar toch wist Atlantis niet meer op voorsprong te komen. De laatste 5 minuten van de eerste helft werd er nog veel gescoord, beide ploegen scoorden 3 keer. Er werd gerust met een achterstand van 7-6. De doelpunten kwamen vooral van de dames van VZOD.

Na rust leek Altantis scherp de kleedkamer uit te komen, want binnen 25 seconden werd de 7-7 er in gelegd. Helaas was het meteen weer een dame van VZOD die de 8-7 maakte. Atlantis kon nog eenmaal de aansluiting vinden door het benutten van een strafworp, maar hierna kon de thuisploeg een gat slaan van 3 punten. In de 30e minuut van de 2e helft sloot een dame van VZOD de score, de 12-9. Jeroen Korver werd nog in het veld gebracht voor Mark Goverse, maar de score bleef hetzelfde. Atlantis moest zonder punten vertrekken naar Mijdrecht.

Deze wedstrijd was alweer de laatste voordat het zaalseizoen van start zal gaan. Met de nieuwe coach Frits Bruijntjes en een aangepaste teamsamenstelling kan worden terug gekeken op een bijzondere 1e helft van het veldseizoen. Er werden 3 punten behaald door te winnen van Oranje Nassau en door gelijk te spelen tegen Fiducia welke toch de betere ploegen uit de competitie te noemen zijn. Atlantis heeft wel punten laten liggen tegen de mindere ploegen uit de poule waardoor de ploeg nu op een 7e plek in de competitie staat. Het team heeft te maken gehad met een aantal blessures en zelfs een schorsing. De selectie van Atlantis zal haar leerproces moeten voortzetten in de zaal om daar ook de nodige punten te pakken en er een mooi seizoen van te maken.

Atlantis speelt haar thuiswedstrijden tijdens de zaalcompetitie in sporthal de Phoenix te Mijdrecht. Hou de site www.kvatlantis.nl in de gaten voor het programma.

Zaterdag 15 oktober reisde het door Rabobank gesponsorde Atlantis af naar VZOD te Kudelstaart, om daar de voorlopig laatste veldwedstrijd de spelen. Bij winst zou Atlantis 5 punten los staan van hekkensluiter VZOD, bij verlies zou het verschil verkleind worden naar 1 punt. Het was dus belangrijk om de punten … Lees meer »