001- Uithoorn

Kevin Regelink weer top gepresteerd


Geplaatst op: 17 oktober 2011

Afgelopen zaterdag werd de openingswedstrijd marathonschaatsen voor de KPN cup op de Jaap Eden baan in Amsterdam verreden. Het was in tegenstelling tot vorig jaar een prachtige zonnige dag. De Wilnisser Kevin Regelink had na de wedstrijd van vorige week veel zin om deze wedstrijd te rijden en wilde ook een goed resultaat neer gaan zetten.

Er werd vanaf het begin hard gereden met wat uitlooppogingen waarbij iedere keer een rijder van Kevin zijn ploeg, team Romex Restate, bij zat. Halverwege ontstond er een groep met Kevin erbij. Er kwam op dat moment een punten sprintserie. Deze sprintserie wordt gereden met drie keer in de wedstrijd drie ronden sprinten waarbij de eerste drie rijders punten kunnen halen. De eerste krijgt 4 punten, de tweede 2 punten en de derde 1 punt. Kevin pakte in één van de series 6 punten die meetellen in het klassement. Na deze serie ontstond er een tweede groep met een aantal A-rijders, die niet opgesteld zijn in hun eigen wedstrijd later op de avond, die met de B-rijders mogen meedoen. Deze A-rijders doen alleen mee voor de dagoverwinning en niet voor de tussensprints en het klassement. Deze tweede groep kwam bij de groep van Kevin en omdat Kevin met de sprints mee had gedaan moest hij na een aantal ronden de kopgroep laten gaan.

Terug in het peloton kon Kevin zich weer herstellen van de inspanningen en met nog twintig ronden te gaan ontstond er weer een vluchtgroepje terwijl de kopgroep inmiddels een ronde voorsprong had gepakt. Kevin zat daar in eerste instantie niet bij maar reed het gat alleen dicht. Met het rondebord op elf kreeg die groep en het peloton de bel voor de laatste ronden. Kevin zette op dat moment de eindsprint in voor de zesde plaats en won die sprint ruimschoots. Over de hele wedstrijd gezien heeft Kevin een heel goede prestatie gereden met een mooie zesde plaats. In het jongere klassement, dit zijn jongere tot 23 jaar, is Kevin derde geworden in het tussenklassement. In het ploegenklassement staat Kevin met zijn team Romex Restate op een mooie eerste plaats. De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag in het Thialf stadion in Heerenveen. De week daarop in Utrecht op de Vechtse Banen. Beide wedstrijden beginnen om 18.00 uur.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kevin Regelink weer top gepresteerd

Afgelopen zaterdag werd de openingswedstrijd marathonschaatsen voor de KPN cup op de Jaap Eden baan in Amsterdam verreden. Het was in tegenstelling tot vorig jaar een prachtige zonnige dag. De Wilnisser Kevin Regelink had na de wedstrijd van vorige week veel zin om deze wedstrijd te rijden en wilde ook … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: