Hertha wint van de koploper

Geplaatst op: 17 oktober 2011

Hertha heeft in de lastige uitwedstrijd tegen DWSM in Maarssen met 1-3 gewonnen. Na een matige openingsfase kwam Hertha naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter in haar spel. De Vinkeveners gingen met 0-2 voorsprong de rust in, waarna het in de tweede helft overeind bleef. De thuisploeg, waar de frustraties in de tweede helft hoog opliepen, verloor hierdoor hun eerste wedstrijd in de competitie.

Hertha startte matig, het veldspel was onverzorgd waardoor de bal nauwelijks in Vinkeveens bezit bleef. DWSM had in de openingsfase het beste spel, maar kon niet tot echte uitgespeelde kansen komen, maar tot meer dan enkele schoten van afstand kwam de thuisploeg niet. Na een kwartier spelen kwam Hertha beter in haar spel, de Vinkeveners kregen meer grip op het middenveld en konden gevaarlijk worden. Met Wim Mollers als aanspeelpunt en de dreiging van de diepgaande middenvelders kon Hertha het eerste gevaar stichten. Na een half uur spelen leverde een counter de voorsprong op, Jorg Landwaart was de verdediger te snel af, trok naar binnen en schoot raak, 0-1. Vlak voor rust herhaalde verdubbelde Hertha de voorsprong, opnieuw werd Landwaart diep gestuurd, op snelheid klopte hij zijn directe tegenstander en schoot knap raak, 0-2.

Met een 0-2 voorsprong ging Hertha de rust in. Trainer Ton van Burik waarschuwde de jonge ploeg voor het eerste kwartier na de rust. De thuisploeg probeerde direct na rust iets te forceren en werd ook gevaarlijk, maar Hordijk kon de bal van de lijn halen en voorkwam hiermee een vroege tegentreffer. Hertha kwam verder niet echt in gevaar en kon in de counter tot een paar kansen komen. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg toch terug in de wedstrijd. Na onoplettendheid in de verdediging kon de middenvelder van DWSM zich vrij maken en uit de draai keeper Wouter Moen kansloos laten, 2-1. DWSM probeerde alles om er minimaal een gelijkspel uit te slepen. Het was opmerkelijk dat de thuisploeg met elf man kon blijven staan. Naschoppen werd door de arbiter genegeerd en Hertha werd ook nog een zuivere strafschop onthouden. Landwaart werd binnen de zestien meter gevloerd door de keeper, maar de scheidsrechter legde de bal een meter buiten het strafschopgebied. Vlak voor tijd besliste Hertha de wedstrijd, Mollers legde al zijn frustratie in zijn schot en knalde de bal in de hoek, 1-3.

Door de overwinning blijft Hertha, met een wedstrijd minder, in de achtervolging op de koplopers. Zaterdag speelt het tegen Bloemenkwartier, met een overwinning op de nummer 11 van de competitie, stijgen de Vinkeveners naar de vierde plaats.

Hertha speelt zaterdag thuis tegen Bloemenkwartier. Er word om 14.30 uur afgetrapt op Sportpark de Molmhoek.

Hertha heeft in de lastige uitwedstrijd tegen DWSM in Maarssen met 1-3 gewonnen. Na een matige openingsfase kwam Hertha naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter in haar spel. De Vinkeveners gingen met 0-2 voorsprong de rust in, waarna het in de tweede helft overeind bleef. De thuisploeg, waar de frustraties … Lees meer »