KDO 1 overtuigend langs koploper Arsenal

Geplaatst op: 17 oktober 2011

Nadat de Kwakelaars vorige week teleurstellend verloren in Amsterdam van Swift, had KDO vanmiddag duidelijk iets goed te maken voor het eigen publiek tegen de ongeslagen koploper ASV Arsenal.

KDO was vandaag gebrand op een goed resultaat en kwam daarom erg scherp uit de kleedkamer. Na zeven minuten wist de goedkeepende Peter Onderwater echter met zijn rechtervoet de openingstreffer te voorkomen. Naarmate de eerste helft vorderde, werd er alsmaar duidelijker dat de Kwakelaars zeker niet onder deden voor de Amsterdammers. In de 12e minuut was centrumspits Sven Vlasman zeer gevaarlijk op aangeven van Jelle de Jong. De Jong wist Vlasman in kansrijke positie vrij voor de keeper te zetten, maar door een zeer attent reagerende verdediger en een secure doelman kon Sven niet tot scoren komen. In de 18e minuut waren het opnieuw de Kwakelaars die gevaarlijk werden. Een voorzet van Joeri Stange bracht Arsenal diep in de problemen. Door verschillende inzetten van Sven Vlasman en Jelle de Jong belandde de bal uiteindelijk rakelings langs de paal. Twee minuten later was het echter wel raak voor KDO, nadat Joeri Stange onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied. Diezelfde Joeri Stange benutte dit buitenkansje overtuigend en schoot de bal onberispelijk in de linkerbenedenhoek, 1-0.

Na ruim een half uur spelen was Timo Kas dichtbij de 2-0, maar op aangeven van Ronnie Oltshoorn kon Timo helaas met zijn lichaam in kansrijke positie niet zorgen voor de tweede treffer. Vijf minuten voor rust kregen de Kwakelaars een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Centrale verdediger Ferdi Rademakers meldde zich achter de bal en beschaamde het vertrouwen absoluut niet. Ferdi wist de bal namelijk op prachtige wijze via de binnenkant van de rechterpaal in het doel te schieten, 2-0. Een minuut later kreeg Arsenal de kans om terug te komen in de wedstrijd, maar KDO-doelman Peter Onderwater wist op keurige wijze de terecht gegeven penalty knap te keren, waardoor de Kwakelaars op een riante voorsprong bleven staan.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld en na vijf minuten spelen wist KDO de wedstrijd definitief te beslissen. Via een op maat gegeven uittrap van Peter Onderwater wist de prima doorkoppende Sven Vlasman, Rick Kruit te bereiken. De zichtbaar geëmotioneerde Kruit schoot met enig fortuin de bal in de rechterhoek, 3-0, waardoor de overwinning werd veilig gesteld in De Kwakel. In het vervolg van de tweede helft maakte Arsenal vele overtredingen om KDO in bedwang te houden en zodoende de schade te beperken. Na uiteindelijk negentig minuten spelen stond er een 3-0 eindstand op het scorebord, waardoor de Kwakelaars zich bovenin het klassement konden melden.

Want door deze prima overwinning staat KDO met één wedstrijd minder gespeeld op een zesde plaats op de ranglijst. Het verschil met nummer één Geinburgia bedraagt op dit moment vijf punten. Volgende week speelt het eerste thuis om 14:00 uur voor de beker tegen Swift, de week erop hervatten de Kwakelaars de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Ouderkerk, de nummer elf van de ranglijst.

Nadat de Kwakelaars vorige week teleurstellend verloren in Amsterdam van Swift, had KDO vanmiddag duidelijk iets goed te maken voor het eigen publiek tegen de ongeslagen koploper ASV Arsenal. KDO was vandaag gebrand op een goed resultaat en kwam daarom erg scherp uit de kleedkamer. Na zeven minuten wist de … Lees meer »