VDH autosport in de prijzen op een drijfnat Spa-Francorchamps


Geplaatst op: 17 oktober 2011

Op het circuit van Spa-Francorchamps was VDH autosport actief in twee verschillende raceklassen.
Peter van der Ham vertegenwoordigde het raceteam in de Sportklasse en John den Hollander in de ZEC. In de Sportklasse stonden 45 auto's aan de start. De ZEC is een wedstrijd waarbij vier verschillende klassen gezamenlijk zijn ingedeeld. John deed met de BMW mee in de Divisie 1.

Vrijdag was een zware dag voor het team. Naast de (tijd)trainingen stonden ook drie wedstrijden op het programma. Na een matige tijdtraining met een vijftiende startpositie, moest Peter als eerst de eer hoog houden voor VDH autosport. Door de vele regenbuien was het lastig om de goede afstelling te vinden. Ondanks een slechte startpositie wist Peter uiteindelijk toch naar de zesde plaats te rijden.

De wedstrijd van de ZEC duurde één uur. John ging van start op regenbanden, al vrij snel werd duidelijk dat dit de verkeerde keuze was. De baan werd steeds droger, waardoor de regenbanden begonnen te slijten. Na de bandenwissel ging John met slicks rijden waardoor hij tien seconden per ronde sneller was. Vanaf dat moment kon John met een inhaalslag gaan beginnen.

Door de zesde plaats, mocht Peter in de tweede wedstrijd van deze positie beginnen. Deze wedstrijd was compleet droog, waardoor er gekeken kon worden wat de auto op dit circuit echt in huis had. Al vanaf de start was Peter vooraan te vinden. Door veel lef pakte hij de koppositie en stond die niet meer af! Naast de overwinning heeft Peter met een tijd van 2:57.742 ook de snelste rondetijd gereden in de Sportklasse.

Door de zware weersomstandigheden lag de BMW op zaterdag minder goed op de baan.
Zowel John als Peter had problemen met de BMW in de regen. Peter werd in de Sportklasse als veertiende afgevlagd. John eindigde in de tweede wedstrijd van de ZEC als vierde in de Divisie 1.

Na afloop werd bekend gemaakt dat John als vierde was geëindigd in de Divisie 1 en dertiende in totaal. Peter zakte in het klassement door de derde wedstrijd naar de zesde positie in de Sportklasse.

Voor VDH autosport loopt het seizoen bijna ten einde met nog enkele wedstrijden te gaan in Zandvoort en Assen. Op 6 november wordt in Zandvoort een sponsordag georganiseerd voor sponsoren, relaties en andere genodigden van VDH autosport. Op de website www.vdh-autosport.nl kunt u meer informatie vinden over het raceteam.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VDH autosport in de prijzen op een drijfnat Spa-Francorchamps

Op het circuit van Spa-Francorchamps was VDH autosport actief in twee verschillende raceklassen.Peter van der Ham vertegenwoordigde het raceteam in de Sportklasse en John den Hollander in de ZEC. In de Sportklasse stonden 45 auto's aan de start. De ZEC is een wedstrijd waarbij vier verschillende klassen gezamenlijk zijn ingedeeld. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: