Vermakelijke streekderby tussen KDO en DOSR levert geen winnaar op

Geplaatst op: 23 april 2019

Na de nipte 1-2 overwinning van vorige week in Gouda tegen ONA, trad KDO op Tweede Paasdag thuis aan tegen DOSR. De gasten uit Roelofarendsveen waren op voorhand koploper in de derde periode, terwijl KDO slechts op één punt van DOSR volgde. De belangen in De Kwakel waren deze middag dus groot en de winnaar kon uitstekende zaken doen in de strijd om een nacompetitieplaats. Trainer Raymond de Jong kon in deze streekderby slechts beperkt beschikken over Jesse Stange en Jim Klijn, terwijl Bart Hoving als verkapte rechtsbuiten werd opgesteld.

Onder grote publieke belangstelling startte om 14:00 uur de veelbesproken en beladen wedstrijd tussen de twee clubs uit De Kwakel en Roelofarensveen. In de 9eminuut reageerde KDO zeer alert op een fout achterin bij DOSR. Thijs Plasmeijer onderschepte de bal namelijk en speelde Mathijs van Rijn in, die één op één met DOSR-doelman Van der Poel, op koelbloedige wijze de 1-0 aantekende voor KDO. Vijf minuten later was de eerste kans voor DOSR eveneens gelijk raak. Na een voorzet vanaf de rechterkant, reageerde de Kwakelse defensie niet adequaat genoeg, waarna DOSR-middenvelder Guido van der Meer van dichtbij de 1-1 wist te maken. Na deze gelijkmaker werd het vooral een fysiek duel, waarbij veelal de lange bal werd gehanteerd door beide ploegen. In de 37eminuut dacht KDO op voorsprong te komen, maar redde de sluitpost van de gasten zeer fraai op een schot van onze aanvoerder Sven Vlasman (na een slimme steekbal van Mathijs van Rijn). Vlak voor rust leidde een corner van Joris Kortenhorst tot veel tumult in het zestienmetergebied. Allereerst werd een kopbal van Sven Vlasman ternauwernood van de lijn gehaald. In de nastoot werd vervolgens een schot van Roy Verkaik door een verdediger van DOSR net voor de doellijn weggewerkt. Met een 1-1 stand werd even later de rust bereikt.
In de tweede helft wilde zowel KDO als DOSR vooral niet verliezen. Het duurde dan ook tot de 75eminuut totdat het tweede gedeelte tot leven kwam. Eerst anticipeerde doelman Tobias Ravelli goed op een kopbal van DOSR, na een strakke corner vanaf de rechterkant. Vlak hierna mochten de Kwakelaars van geluk spreken, toen een volgende kopbal van de gasten op de bovenkant van de lat uiteenspatte. Gelukkig liet KDO zich hierna ook gelden en claimde invaller Jesse Stange een strafschop. Toen het duidelijk was dat de scheidsrechter hier niet aan toegaf, speelde Jesse Thomas Stevens in, zijn inzet werd helaas geblokt. In de slotfase stichtten de Kwakelaars het meeste gevaar, maar o.a. Roy Verkaik en Sven Vlasman hadden geen geluk in hun afronding. Na ruim negentig minuten vond scheidsrechter Dogterom het genoeg en was de puntendeling een feit.

Kortom, de felbegeerde driepunter tegen DOSR is uitgebleven, terwijl KDO toch wel de betere kansen kreeg. Gelukkig zijn er nog volop kansen in de laatste drie wedstrijden om een nacompetitieplaats te bewerkstelligen. Op zondag 12 mei hervat KDO de competitie met een uitwedstrijd tegen nummer zeven Foreholte. In de laatste twee wedstrijden spelen we zowel tegen de nummer 13 Stompwijk’92 als nummer 14 en tevens degradant GDA.
Opstelling KDO 1: Tobias Ravelli, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Joris Kortenhorst (74eThomas Stevens), Bart Hoving, Joeri Stange (46eJim Klijn), Mathijs van Rijn, Sven Vlasman en Thijs Plasmeijer (60eJesse Stange).

Laatst bewerkt op: 23 april 2019 04:40

Na de nipte 1-2 overwinning van vorige week in Gouda tegen ONA, trad KDO op Tweede Paasdag thuis aan tegen DOSR. De gasten uit Roelofarendsveen waren op voorhand koploper in de derde periode, terwijl KDO slechts op één punt van DOSR volgde. De belangen in De Kwakel waren deze middag … Lees meer »