001 - Homan Zonnepanelen
Herdenkingsconcert “Klanken van vrijheid”in de Janskerk in Mijdrecht

Herdenkingsconcert “Klanken van vrijheid”in de Janskerk in Mijdrecht


Geplaatst op: 23 april 2019

Op vrijdagavond 3 mei wordt in de Janskerk in Mijdrecht een groot herdenkingsconcert georganiseerd. Muziek en poëzie over de Tweede Wereldoorlog komen in dit bijzondere concert bij elkaar als eerbetoon aan alle oorlogsslachtoffers.

U hoort muziek van componisten uit verschillende landen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in emigratie of evacuatie waren, zoals Paul Hindemith, Igor Stravinski en Sergei Prokofjev. Maar ook muziek van Nederlandse componisten: Marius Flothuis, die zich twee jaar in Duitse gevangenschap bevond en Leo Smit, die zijn fluitsonate heeft geschreven een paar maanden voor hij in Sobibór in 1943 werd omgebracht…

Zangeressen Marianne Selleger en Viktoria Pankratova zingen populaire oorlogsliederen, maar ook een prachtig duet uit Stabat Matervan G.B.Pergolesi - een ode aan alle moeders, die hun zonen hebben verloren.

Wat dit concert uniek maakt, is de deelname van de bekende acteur Bartho Braat, vooral bekend door zijn rol van Jef Alberts in de Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij zal Russische oorlogspoëzie en gedichten van de Nederlandse dichteres Ida Gerhardt voordragen en zelfs zingen!

Naast de bovengenoemde zangeressen en Bartho Braat zullen musici uit De Ronde Venen - Suzanne Arends (fluit), Aimée van Delden (harp) en Irina Parfenova (piano) - deel uitmaken van het concert.

De organisatie van dit concert ligt in handen van stichting Troupe A’dour.
De toegang is vrij, maar uw vrijwillige donatie is welkom!

Aanvang: 20.00 uur.
Het adres: Janskerk, Kerkstraat 11, Mijdrecht


Laatst bewerkt op: 23 april 2019 15:42

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Herdenkingsconcert “Klanken van vrijheid”in de Janskerk in Mijdrecht

Op vrijdagavond 3 mei wordt in de Janskerk in Mijdrecht een groot herdenkingsconcert georganiseerd. Muziek en poëzie over de Tweede Wereldoorlog komen in dit bijzondere concert bij elkaar als eerbetoon aan alle oorlogsslachtoffers. U hoort muziek van componisten uit verschillende landen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in emigratie of evacuatie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: