001 -Family

Repair Café: samen repareren in Buurtkamer Mijdrecht


Geplaatst op: 13 oktober 2011


We kopen steeds meer spullen en gooien ook steeds meer weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, zoals een tafel met een wiebelende poot of een stofzuiger waarvan de slang kapot is, gooien we weg en kopen een nieuw product. Terwijl na een eenvoudige reparatie de meubel of het apparaat weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer ‘in het systeem' of weten niet hoe ze iets kunnen maken.

Daarom is in 2009 het concept Repair Café in het leven geroepen en sindsdien biedt deze stichting ook ondersteuning aan lokale groepen in heel Nederland die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. Stichting De Baat vond dit een goed initiatief en besloot dit concept te realiseren binnen De Buurtkamer Mijdrecht.
Vanaf donderdag 13 oktober kunnen mensen iedere 2e en 4e donderdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur met hun kapotte spullen in het Repair Café terecht. Zij kunnen dan zelf, al dan niet met behulp van een deskundige vrijwilliger, aan de slag gaan om het voorwerp te repareren. Reparatiemateriaal is aanwezig maar onderdelen die eventueel vervangen moeten worden, moeten zelf worden aangeschaft. Koffie en thee is gratis.

De officiële opening van het Repair Café zal medio november plaatsvinden.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Repair Café: samen repareren in Buurtkamer Mijdrecht

We kopen steeds meer spullen en gooien ook steeds meer weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, zoals een tafel met een wiebelende poot of een stofzuiger waarvan de slang kapot is, gooien we weg en kopen een nieuw product. Terwijl na een eenvoudige reparatie de meubel of … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: