001 -Family

Bewoners blij met 180 extra bomen in Nieuw-Oosteinde


Geplaatst op: 13 oktober 2011

Afgelopen maandag organiseerde de Gemeente Aalsmeer een informatie/inloopavond over het planten van ongeveer 180 extra bomen in De Vlinderwijk, De Vissenwijk en langs de Catharina Amalialaan in Nieuw-Oosteinde. Er kwamen ongeveer twintig enthousiaste, betrokken bewoners kijken naar de plannen voor de 180 extra bomen. Wethouder Gertjan van der Hoeven: "De woonwijk Nieuw-Oosteinde nadert zijn voltooiing. Aan bewoners is middels een enquête gevraagd welke wensen zij nog hadden voor de inrichting van de openbare ruimte. De bewoners gaven aan graag meer groen in de vorm van extra bomen te willen. Ik ben blij dat we die wens met deze 180 bomen nu kunnen gaan invullen."

Reactie van bewoners op de plannen
De bezoekers aan de informatieavond waren enthousiast over de plannen en je hoorde nogal eens de opmerking: "Wat fijn dat we die extra bomen krijgen". Er waren enkele bewoners die zelfs om nog meer bomen vroegen. Bijvoorbeeld een bewoner die erg van treurwilgen houdt en ook wel een plekje aan kon wijzen, waar er nog één bijgeplant kan worden. De gemeente onderzoekt of deze vragen om enkele extra bomen nog gehonoreerd kunnen worden. Er was ook een bewoner die de boom voor zijn huis liever een paar meter opzij wilde hebben omdat hij bang was dat het zijn uitzicht zou gaan belemmeren. Gelukkig kon hij ervan overtuigd worden dat dit niet nodig is.

Planten van extra bomen
De 180 bomen ter waarde van ongeveer € 40.000, - worden volgens planning in het aanstaande plantseizoen geplant. Dat is dus deze winter tussen 1 november en 1 april. Er worden verschillende soorten bomen geplant. Het gaat om 56 elzen, 48 essen, 8 moerascypers, 3 watercypers, 6 amberbomen, 6 magnolia's,50 knotwilgen en 4 treurwilgen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bewoners blij met 180 extra bomen in Nieuw-Oosteinde

Afgelopen maandag organiseerde de Gemeente Aalsmeer een informatie/inloopavond over het planten van ongeveer 180 extra bomen in De Vlinderwijk, De Vissenwijk en langs de Catharina Amalialaan in Nieuw-Oosteinde. Er kwamen ongeveer twintig enthousiaste, betrokken bewoners kijken naar de plannen voor de 180 extra bomen. Wethouder Gertjan van der Hoeven: "De … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: