Van Rijn Racing sluit seizoen af in België net buiten de top 10


Geplaatst op: 13 oktober 2011

Hoewel Van Rijn Racing het seizoen wat later instapte, kon het team toch nog goede zaken doen op het Duivelsbergcircuit. Voor het Mijdrechtse team telde deze afsluitende BK wedstrijd ook mee, voor hun Nederlands Kampioenschap. Voor onze Zuiderburen zou het de ontknoping worden van hun nationale kampioenschap rallycross, de kampioenen zouden na de wedstrijd gekroond gaan worden! Met deze spannende strijd in het vooruitzicht was er 9 oktober jl. genoeg publiek afgereisd naar het Belgische Maasmechelen. Ondanks de slechte weersvoorspellingen, was er voldoende zonneschijn voordat werkelijk de regen doorbrak. Van Rijn kon, ondanks wat oponthoud in de eerste bochten, een paar fraaie resultaten bijschrijven, totdat de koppeling het begaf..

De weersvoorspellingen waren niet al te best, maar toch begon de dag in België met zon. Na de vorige wedstrijd op Belgische bodem, leek dat een ideaal begin van de wedstrijd. Vanaf de vrije trainingen wist Dennis zijn Skoda Fabia in een rap tempo over het circuit te sturen. Daarna volgde de kwalificatie, tot tevredenheid van het team en coureur werd er een achtste tijd in de tabellen gezet. De kwalificatie is bepalend voor de startopstelling van de eerste manche. Hierin mocht Van Rijn starten met enkele sterke tegenstanders, waarvan enkele uit de top 5 van het klassement. Vanaf de vierde positie op de startgrid moest Dennis de race gaan aanvangen. Met een zeer goede start schoot de Fabia langs de buitenkant als een van de eerste op de bocht af, misschien iets te enthousiast en te snel stuurde Van Rijn naar binnen toe, waar hij de Belg Andy Martin tegen kwam. Beide auto's kwamen met elkaar in aanraking en het gevolg was dat er drie rallyracewagens spinde in de eerste bocht. Kostbare secondes gingen verloren. Dennis besloot hierna meteen zijn jokerlap te nemen, om in de volgende rondes er vol in te gaan. Hetgeen aardig lukte, Dave van Beers (B) in een Clio bevond zich op een tweede positie in de heat, maar had nog niet gejokerd en zou dat laatste ronde gaan doen. Hiermee won Van Rijn nog een positie en werd de ‘schade' beperkt met een 8e tijd (3 min. 07) algemeen.

De manche erop hoopte men zonder kleerscheuren de eerste bocht door te komen. Met een kleine touche met Van Beers, die ook een goede start kende, konden beiden hun weg vervolgen. Van Rijn besloot weer direct zijn jokerronde te nemen, hetgeen goed uitpakte. Al was er geen kans meer op een heatoverwinning, toch kon hij aansluiting vinden in deze snelle groep rallycrossers. Met een paar vliegende rondes van 41 seconde, wist Dennis (2 min. 57) wederom een achtste tijd te rijden! Plaatsing voor de B-finale was hiermee veilig gesteld. Echter bleek bij terugkomst in het paddock de koppeling kapot te zijn gegaan. Er zou te kort tijd zijn om deze te wisselen tussen de manches of finale door. Daarom besloot het team zich af te melden voor hun derde manche, om zo de koppeling te sparen voor de finale.

Enkel door het niet deelnemen aan de derde manche, kon het team zijn startpositie voor de B-finale niet verbeteren. Vanaf de laatste startrij moest Van Rijn proberen er zoveel mogelijk uit te halen. Inmiddels was het gaan regenen, ondanks dat de monteurs de koppeling enigszins hadden weten te reparen, is het team nog wat te beperkt in zijn bandenkeuze voor een regenwedstrijd. Een stond een moeilijke opgave te wachten, de haperende koppeling zorgde voor een mindere start en werd Dennis op achtervolgen aangewezen. Maar al in de tweede ronde waren de rijder met auto het spoor kwijt met een paar spins tot gevolg. Uiteindelijk zou het team het seizoen afsluiten met een 11de positie in het dagklassement. Toch konden er genoeg punten mee naar huis worden genomen, om zo een plaats in de top 10 te kunnen bevestigen. Na een moeizame start van het seizoen, heeft het team zijn laatste twee wedstrijden weer van zich kunnen doen spreken. In de komende wintermaanden van dit jaar gaat het team zich weer voorbereiden op het volgende seizoen, met de Fabia. Indien de mogelijkheden het toe laten, zal de wagen aangepast gaan worden, met als doel om volgend jaar de tijden weer omlaag te brengen. Komende winter zal men middels de website www.vanrijnracing.nl de bezoekers zoveel mogelijk up to date houden! Achter de schermen is het seizoen nog lang niet afgesloten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Van Rijn Racing sluit seizoen af in België net buiten de top 10

Hoewel Van Rijn Racing het seizoen wat later instapte, kon het team toch nog goede zaken doen op het Duivelsbergcircuit. Voor het Mijdrechtse team telde deze afsluitende BK wedstrijd ook mee, voor hun Nederlands Kampioenschap. Voor onze Zuiderburen zou het de ontknoping worden van hun nationale kampioenschap rallycross, de kampioenen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: