001 - Homan Zonnepanelen
Kies je sport voor schoolkinderen weer groot succes

Kies je sport voor schoolkinderen weer groot succes


Geplaatst op: 28 april 2019

Gemeente de RondeVenen organiseert ieder jaar via Sportservice provincie Utrecht de Kies je Sport actie voor alle kinderen van de lagere scholen. Alle kinderen krijgen een boekje waar ze een of meerdere sporten of activiteiten kunnen kiezen om kennis mee te maken. Sport verenigingen en andere organisaties bieden deze activiteiten aan.

In drie tot vijf lessen wordt ze dan de eerste beginselen van de betreffende activiteit geleerd.  Aan het eind krijgen ze dan meestal een voorstel van de betreffende vereniging om lid te worden. Zo wordt de jeugd aangespoord om  in beweging te komen.

Bij badminton vereniging Veenshuttle kwamen 5 kinderen om het badminton spel te oefenen.

Twee trainers gaven instructie hoe het racket vast gehouden moest worden, hoe je een goede service kunt slaan en nog een aantal andere slagen. Het bleek niet voor iedereen even gemakkelijk. De hand oog coordinatie is toch erg belangrijk. Maar na de drie lessen konden  kinderen al lekker naar elkaar over slaan. Ook werden er nog leuke spelletjes gedaan, zoals zoveel mogelijk shuttles in de hoepel slaan en wie de shuttle het meest naar elkaar over kon slaan.

Na de derde les werden alle kinderen bij elkaar geroepen door Rina, van de jeugdcommissie.  De kinderen werden bedankt voor hun enthousiaste deelname en als aandenken kregen ze een sleutelhangertje met een shuttle er aan. De eerste kinderen hebben zich al opgegeven om voor een gereduceerd bedrag dit jaar lid te zijn. Zijn er nog kinderen die ook willen proberen of ze badminton leuk vinden, kijk dan op www.veenshuttle.nlen kom op een donderdagavond om 18.30uur naar sporthal De Phoenix om vrijblijvend 2 keer mee te trainen.


Laatst bewerkt op: 28 april 2019 23:43

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kies je sport voor schoolkinderen weer groot succes

Gemeente de RondeVenen organiseert ieder jaar via Sportservice provincie Utrecht de Kies je Sport actie voor alle kinderen van de lagere scholen. Alle kinderen krijgen een boekje waar ze een of meerdere sporten of activiteiten kunnen kiezen om kennis mee te maken. Sport verenigingen en andere organisaties bieden deze activiteiten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: