001 -Brouwer Transport
Lorena Wiebes wint op Koningsdag

Lorena Wiebes wint op Koningsdag


Geplaatst op: 29 april 2019

EPZ Omloop van Borsele
Op Koningsdag reed UWTC lid Lorena Wiebes de omloop van Borsele, een 1.1 UCI wedstrijd. Lorena komt uit voor team Parkhotel Valkenburg. Al vroeg in de wedstrijd versnipperde het veld en zat Lorena samen met een ploeggenoot in de kopgroep. Met overmacht won Lorena de eindsprint van deze groep. En hiermee pakte zij haar tweede overwinning van dit jaar bij de elite dames!
 
Oranjeronde Amsterdam
Op 27 april reden Ian van den Berg en Sven Buskermolen de 65ste oranje ronde van Amsterdam. Mooie koers met bijna 50 junioren aan de start. Wind, regen en zon wisselden elkaar af en 60 km koers stond op hun programma. Ronde na ronde waren er wel renners die probeerde weg te rijden maar telkens reed het peloton het gat weer dicht. De uiteindelijke winnaar, Wessel Mouris (WTC de Amstel), had zich de hele koers verstopt in het peloton. Maar uiteindelijk ging anderhalve ronde voor het eind Wessel er vandoor. Pakte een paar honderd meter. Dat bleek genoeg voor de overwinning. Met nog 20 meter voorsprong won hij. Het peloton sprintte als bezetenen. Er werd gewrongen en geduwd waarbij renners in de berm terecht kwamen. Het hele pak ging over de streep en daarna was het een gekraak, gebrul, gepiep en gedonder. Grote valpartij met veel kapot materiaal. Ian en Sven hadden zich hier net buiten kunnen houden. Ian (21ste) sprong half over een fiets en Sven (32ste) kon net op tijd remmen.


Veteranen
Zondag 28 april stonden de UWTC renners Leen Blom en Guus Zantingh aan de start van een 70+ veteranen wedstrijd welke werd verreden op de Nedereindseberg in Nieuwegein. Kort na de start demarreerde er een renner weg en hij wist 8 ronden voor het peloton uit te rijden. Daarna sloten 8 renners bij de koploper aan, met daarbij Leen Blom en Guus Zantingh. Deze negen renners namen een grote voorsprong. Met nog drie ronden te gaan ontsnapte Hans Van Bavel uit Sint Anthonis uit de kopgroep en won de wedstrijd. Guus Zantingh won de spurt voor de 2e plek en Leen Blom finishte als 8e.
 
Mini 8 van Chaam 
Lars Hopman (jeugd cat 7) heeft zaterdagavond gekoerst in de Mini 8 van Chaam. Het peloton was helaas niet zo groot met slechts 14 renners, maar daarin in o.a. wel Axel Roks (meervoudig en regerend NL jeugdkampioen). Het parcours ging over smalle wegen, door een woonwijk met haakse bochten en korte rechte stukken. Tel daarbij een lage temperatuur, wind en soms wat regen en dan wordt het een pittige koers. 

Direct na de start ontstonden er 2 groepen. Lars zat in de 2e groep en had het de eerste paar ronden wel zwaar, maar daarna ging hij beter rijden en was hij regelmatig voor in de groep te vinden. In de sprint met de wind op de kop was hij veruit de rapste van de 2e groep. Resulterend in een fraaie 9e plaats.


Laatst bewerkt op: 29 april 2019 11:32

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lorena Wiebes wint op Koningsdag

EPZ Omloop van BorseleOp Koningsdag reed UWTC lid Lorena Wiebes de omloop van Borsele, een 1.1 UCI wedstrijd. Lorena komt uit voor team Parkhotel Valkenburg. Al vroeg in de wedstrijd versnipperde het veld en zat Lorena samen met een ploeggenoot in de kopgroep. Met overmacht won Lorena de eindsprint … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: