001 - Homan Zonnepanelen
Lopers AKU brengen Bevrijdingsvuur naar Uithoorn

Lopers AKU brengen Bevrijdingsvuur naar Uithoorn


Geplaatst op: 30 april 2019

Net als vorig jaar nemen de lopers van de AKU in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur mee vanuit Wageningen naar Uithoorn. Burgemeester Pieter Heiliegers is aanwezig in de ‘Stad der Bevrijding’ om de lopers aan te moedigen en hen een hart onder de riem te steken.

Traditiegetrouw vindt in de nacht van 4 op 5 mei de Bevrijdingsvuurceremonie en de nationale Bevrijdingsestafette plaats in Wageningen. Op 4 mei, exact om 24.00 uur, wordt het Bevrijdingsvuur tijdens een ceremonie ontstoken en aansluitend nemen circa 2000 atleten het vuur tijdens de nachtelijke Nationale Bevrijdingsvuurestafette mee terug naar hun eigen gemeente.

De atleten van sportvereniging AKU nemen nu voor het derde achtereenvolgende jaar het vuur mee vanuit Wageningen naar Uithoorn.

Ontbijt

De lopers van de AKU komen op zaterdag 5 mei rond 9.45 uur aan in Uithoorn. De burgemeester zal de fakkel in ontvangst nemen van de atleten en vervolgens het bevrijdingsvuur ontsteken voor het gemeentehuis. Na een kort welkomstwoord staat er in het gemeentehuis een ontbijt klaar voor alle deelnemers. Dit ontbijt wordt hen gratis aangeboden door de gemeente Uithoorn.


Laatst bewerkt op: 30 april 2019 10:27

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lopers AKU brengen Bevrijdingsvuur naar Uithoorn

Net als vorig jaar nemen de lopers van de AKU in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur mee vanuit Wageningen naar Uithoorn. Burgemeester Pieter Heiliegers is aanwezig in de ‘Stad der Bevrijding’ om de lopers aan te moedigen en hen een hart onder de riem te steken. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: