Brabebo winnaar van eerste MVO-prijs De Ronde Venen


Geplaatst op: 13 oktober 2011

Autodemontagebedrijf Brabebo uit Mijdrecht heeft de MVO-prijs 2011 gewonnen. De prijs wordt uitgereikt aan de lokale onderneming die het best presteert op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en een voortrekkersrol vervult. Het is voor het eerst dat de prijs in De Ronde Venen wordt uitgereikt. Brabebo ontving de MVO-prijs woensdagmiddag 12 oktober uit handen van wethouder Pieter Palm tijdens de bijeenkomst ‘Duurzaam ondernemen @ De Ronde Venen'.

Naast Brabebo waren ook Tuyu (ontwikkelt en importeert relatiegeschenken), adviesbureau Level45 en Toyota Van Ekris doorgedrongen tot de finale. De vier finalisten hadden de meeste stemmen gekregen tijdens een publiekspoll op internet, ruim 1500 inwoners hebben hier hun stem uitgebracht. Na een bezoek aan de vier finalisten, heeft een jury Brabebo tot winnaar uitgeroepen, omdat ‘goed omgaan met milieu en omgeving bij het bedrijf in het bloed zit' en omdat het bedrijf veel aandacht heeft voor de maatschappelijke rol die het vervult.

De jury noemt in haar rapport de vier bedrijven ‘stuk voor stuk bijzonder en op een inspirerende manier bezig met MVO', bij elk bedrijf ‘spatte' de passie en betrokkenheid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (duurzaam ondernemen) ervan af. De jury noemde de vier bedrijven terechte finalisten die andere bedrijven kunnen inspireren.

Het is voor het eerst dat de MVO-prijs in De Ronde Venen wordt uitgereikt. Met de uitreiking wil de gemeente Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen stimuleren en ondernemers die zich op dit gebied inspannen onder de aandacht brengen. Dit gebeurt onder andere door bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact te brengen en door het onderwerp te agenderen bij economische en maatschappelijke platforms. ‘Duurzaam ondernemen @ De Ronde Venen' is daarvan een voorbeeld. 70 lokale bedrijven waren hierbij aanwezig. Tijdens de bijeenkomst vertelden lokale ondernemers in korte bijdragen over hun ervaringen met duurzaam ondernemen en wat dit voor hun bedrijf betekent. Doel van de bijeenkomst was het inspireren van lokale collega-ondernemers en kennis op het gebied van duurzaam ondernemen te delen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Brabebo winnaar van eerste MVO-prijs De Ronde Venen

Autodemontagebedrijf Brabebo uit Mijdrecht heeft de MVO-prijs 2011 gewonnen. De prijs wordt uitgereikt aan de lokale onderneming die het best presteert op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en een voortrekkersrol vervult. Het is voor het eerst dat de prijs in De Ronde Venen wordt uitgereikt. Brabebo ontving de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: