001 -Brouwer Transport
Inwoners volop ideeën om Aalsmeer aantrekkelijker te maken

Inwoners volop ideeën om Aalsmeer aantrekkelijker te maken


Geplaatst op: 1 mei 2019

Sinds 14 maart mochten inwoners ideeën plaatsen voor een aantrekkelijker Aalsmeer op het online participatie instrument ‘participatie.aalsmeer.nl’. Ruim 130 deden dat op uiteenlopende gebieden als natuur en biodiversiteit, straten en pleinen, sport en wonen. 500 inwoners maakten een account aan; bijna 1400 inwoners stemden positief op de ideeën.

Gemeente Aalsmeer wil samen met haar inwoners Aalsmeer mooier, groener, veiliger, schoner en duurzamer maken. Daarom gingen wethouders Wilma Alink en Robert van Rijn op zoek naar goede ideeën. Het gaat vooral om kleinschalige verbeteringen in de buitenruimte die snel te realiseren zijn. Dit draagt bij aan een van de speerpunten van het college: verbeteren van de leefbaarheid.

In totaal is hiervoor een half miljoen euro beschikbaar. Inwoners gaven daar massaal gehoor aan. Wilma Alink en Robert van Rijn: “Het is mooi dat deze nieuwe vorm van participeren zo aanslaat bij bewoners. Het laat zien dat deze laagdrempelige manier past bij het huidige onlinetijdperk en leidt tot leukere en meer ideeën. Daarnaast is meteen ook duidelijk door het stemmen van medebewoners of er draagvlak is voor een idee. We gaan het participatie instrument dan ook vaker inzetten.” Ook konden inwoners ideeën op papier indienen in één van de vier ideeënbussen bij de supermarkten in Aalsmeer. De gemeente analyseert nu alle ideeën. De uitkomsten van de ideeën op de website komen rond 20 mei op de pagina 'realisatie projecten' op participatie.aalsmeer.nl. Ook als ideeën niet uitvoerbaar zijn komt hierover een uitleg op de website.  


Laatst bewerkt op: 1 mei 2019 19:32

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inwoners volop ideeën om Aalsmeer aantrekkelijker te maken

Sinds 14 maart mochten inwoners ideeën plaatsen voor een aantrekkelijker Aalsmeer op het online participatie instrument ‘participatie.aalsmeer.nl’. Ruim 130 deden dat op uiteenlopende gebieden als natuur en biodiversiteit, straten en pleinen, sport en wonen. 500 inwoners maakten een account aan; bijna 1400 inwoners stemden positief op de ideeën. Gemeente Aalsmeer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: