Atlantis niet bij machte om Fiducia aan te pakken

Geplaatst op: 6 mei 2019

Na de nogal dramatische nederlaag van twee weken eerder tegen De Vinken moest de ploeg uit Mijdrecht nu ietsje verder op weg om aan te mogen treden tegen de nummer 2 Fiducia in Vleuten. De eerste wedstrijd voor de zaal was er ook al eentje om liever niet aan herinnerd te willen worden. Toendertijd knalde Fiducia er vol overheen in de openingsfase wat leidde tot een 0-7 achterstand die nooit meer omgebogen werd. De zaak dus om vanaf het begin scherp te zijn en te kunnen laten zien dat we mee konden doen met deze ploeg.

Echter waren er wel wat wijzigingen in de basis opstelling. Marijn Maarsseveen en Natasja Korver vervingen de zusjes Loman die in het zonnetje ergens ver weg aan het strand liggen terwijl de selectie van Atlantis in het hondenweer moest aantreden. Echter was tijdens de wedstrijd van het eerste team gelukkig dit niet heel erg het geval en speelde alleen de wind af en toe een beetje parten.

Maar het doel dus om scherp te beginnen en het Fiducia het vuur aan de schenen te leggen wilde ook deze keer niet slagen. Atlantis was heel rommelig en maakte soms kinderlijke stomme fouten waardoor het Fiducia ook gewoon heel makkelijk werd gemaakt. Natuurlijk waren er wijzigingen en waren de vakken zoekende, maar met name de gebruikelijke basisspelers lieten grote steken vallen en konden hun rug niet rechten in de eerste 25 minuten. Fiducia liep uit naar een 8-2 voorsprong,wanneer eigenlijk de ploeg uit Mijdrecht een beetje zijn ding begon te doen en gelijk binnen 3 minuten 3 doelpunten maakte. Maar nog steeds was de achterstand wel aanwezig bij de rust namelijk 9-5.

Vervelend genoeg door diverse pijntjes kon Lars niet verder en maakte Mark Kruiswijk zijn opwachting in de 2dehelft. En ook in het begin van de 2dehelft had Atlantis het gewoon weer heel moeilijk tegen een echt wel sterke ploeg die in de zaal niet voor niets kampioen waren geworden in de 2deklasse. Het gat werd vergroot naar 6 bij een stand van 12-6. Atlantis kwam vervolgens beter in zijn spel doordat er in de aanval beter gecommuniceerd werd en dus ook betere kansen werden gecreëerd en genomen. Dit leidde alleen jammer genoeg niet tot een inhaalslag, want dat gat van 6 werd door getrokken naar het einde van de wedstrijd, eindstand 17-11.

Toch door het 2dedeel van de tweede helft is er wel een goed gevoel over gebleven aan de speelwijze die Atlantis toen op de mat neerlegde. We kunnen er weer mee door en hopelijk is het voor aankomende zaterdag de opmaat naar een overwinning op eigen grond.

Wij hopen u dus te zien langs de lijn voor wat extra support aankomende zaterdag! Het eerste speelt om 15:30 tegen Viking.

Laatst bewerkt op: 6 mei 2019 07:32

Na de nogal dramatische nederlaag van twee weken eerder tegen De Vinken moest de ploeg uit Mijdrecht nu ietsje verder op weg om aan te mogen treden tegen de nummer 2 Fiducia in Vleuten. De eerste wedstrijd voor de zaal was er ook al eentje om liever niet aan herinnerd … Lees meer »