Atlantis 3 neemt de punten mee uit Scheveningen

Geplaatst op: 6 mei 2019

De weersvoorspelling voor deze korfbalmiddag was helaas niet al te best. In tegendeel zelfs - bij het eerste fluitsignaal van de wedstrijd lastte de scheidsrechter al een time-out in om te gaan schuilen voor de harde regen. De teams zochten zich de meest korte route naar clubhuis ’t Hokje, het thuishonk van de club uit Scheveningen.

Het was nu aan Atlantis om de concentratie niet te verliezen door de onverwachte wending van de start van de wedstrijd. Coach Janneke van Ginkel greep dan ook direct in, om het derde team van Atlantis scherp te houden. En met succes; nadat de regenbui amper halve minuut was vertrokken, schoot Atlantis met de juiste drive uit de startblokken.

In de eerste minuten van de wedstrijd wist Atlantis 3 al een kleine voorsprong te boeken. Echter werd het door de tegenwind er niet makkelijker op gemaakt om de bal in het mandje te krijgen, waardoor de ploeg gedwongen werd om langere aanvallen te spelen en door te zoeken naar de juiste kansen.

De aanvallers van Atlantis kwamen dan ook al snel bij elkaar om met de juiste oplossing te komen voor het maken van de juiste kansen. En jawel - door goed samenspel van de dames, en het snelle voetenwerk van de heren, werden de kansen gecreëerd en verzilverd tot mooie doelpunten. Dit wist de ploeg vol te houden tot de rust, welke werd ingegaan met de tussenstand van 5-11.

Terwijl Atlantis zichzelf opwarmde met een warme kop thee, werden de tactieken en afspraken nog even goed doorgenomen. Voor de tweede helft van de wedstrijd was het doel voor de Mijdrechtenaren dan ook zeer duidelijk; de kracht en de juiste kansen van de eerste helft doorzetten.

Echter was KVS/Maritiem niet van plan om zomaar toe te geven aan dit plan van Atlantis. Ook zij wisten een aantal goede kansen uit te spelen en de voorsprong van Atlantis iets te verkleinen.

De laatste 15 minuten van de wedstrijd werden gespeeld, met inmiddels nog maar een voorsprong van 3 doelpunten voor Atlantis. De juiste timing voor een time-out dus. En zogezegd, zo gedaan; de ploeg kwam kort bij elkaar om nog even de puntjes op de “i” te zetten voor de overwinning. Dit resulteerde dan ook in een aantal mooie opeenvolgende doelpunten, gevolgd door de overwinning voor Atlantis. De eindstand was 13-16.

Volgende week speelt Atlantis 3 weer een thuiswedstrijd. Ditmaal tegen ALO 4, om 12:50 te Mijdrecht.

Laatst bewerkt op: 6 mei 2019 09:32

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 3 mocht het afgelopen zaterdag opnemen tegen KVS/Maritiem 6. Na een lange reis voor de club uit Mijdrecht naar Scheveningen, was het aan Atlantis 3 om te laten zien wat ze in huis hebben. De weersvoorspelling voor deze korfbalmiddag was helaas niet al te best. In … Lees meer »