Veteranen wedstrijd bij UWTC

Geplaatst op: 6 mei 2019

Zaterdag 4 mei zijn onder koude weersomstandigheden op het clubparcours van de UWTC, sportpark Randhoorn, veteranenwedstrijden verreden voor 50+, 60+ en 70+. Totaal waren er 73 renners naar Uithoorn gekomen om te starten, met daarbij de UWTC renners Leen Blom, Mark Best, Rene Oudshoorn, Louis Oude Elferink, John Tromp, Peter Wiebes en Guus Zantingh.

Bij de 70+ vormde al vroeg in de wedstrijd een kopgroep van 9 renners met daarbij Leen Blom en Guus Zantingh. Met nog een halve koers te gaan sprong Jan van der Tang uit Voorhout alleen weg uit de kopgroep en nam een ruime voorsprong en won de wedstrijd op een overtuigende wijze. Op de 2e plaats eindigde Hans Van Bavel uit Sint Anthonis. Guus Zantingh finishte als 5e en Leen Blom kwam als 7e over de eindstreep.

Bij de 60+ ontstond na 4 ronden koers een kopgroep van 3 renners en even later sloot John Tromp bij deze drie aan. De vier werkten goed samen en namen een ruime voorsprong en werden niet meer achterhaald door het peloton. De wedstrijd werd gewonnen door Willem Hus uit Voorburg, 2e werd Arie Blomberg uit Kedichem en John Tromp uit De Kwakel behaalde een mooie podiumplaats als 3e.

Als laatste wedstrijd waren de 50+ aan de beurt. Er werd veel gedemarreerd, maar pas 6 ronden voor het einde kwam er onder aanvoer van Ralph Greupink een kopgroep van 3 renners en zij moesten flink aan de bak om het peloton voor te blijven, wat ze ook lukte. De wedstrijd werd gewonnen door John Rullen uit Schijndel voor Ralph Greupink uit Zoetermeer en 3e werd Michael Ruska uit Volendam. Louis Oude Elferink eindigde als 18e en Mark Best als 20e.

Het was ondanks het koude weer een mooie wielerdag voor de UWTC.

Tour de Yorkshire

Lorena Wiebes heeft vrijdag 3 mei de openingsetappe van de Tour de Yorkshire gewonnen. De Mijdrechtse sprintster was in Bedale de snelste van een peloton van 86 rensters. Tot zes kilometer voor de meet werd de koers geregeerd door een kopgroep van zes, die na een kilometer of 60 was ontstaan en een maximale voorsprong kreeg van één minuut. In de laatste kilometers rekende het peloton de vluchters in en eindigde de wedstrijd in een massaspurt. Daarin was Wiebes de snelste van allemaal. Zaterdag 4 mei speelde Lorena geen rol van betekenis in de tweede etappe, de winst ging naar Marianne Vos.

Jeugd UWTC

Lars Hopman heeft zondag 5 mei meegedaan aan de 1e interclub wedstrijd van het seizoen. De spits werd afgebeten op een stratenparcours in Amstelveen Westwijk met een combi jeugd 6/7. Bij de start gaven 4 renners van WTC De Amstel er meteen een flinke snok aan in hun thuiswedstrijd. Na 2 ronden waren ze los samen met 2 renners van DTS. Daar achter reed een groepje met Lars. Een DTS-er waaide uit de kopgroep nog terug naar deze groep. Na een half uur koers sprintte Lars naar de 6e plek door de sprint van de 2e groep te winnen.

Jari Buskermolen deed mee in de wedstrijd van jeugd cat 4/5. Hij heeft nog bijna geen wedstrijden gereden en had moeite met het hoge tempo, maar Jari reed de koers netjes uit en werd 11e.

Ondertussen reden Mike Derogee en Rens Grömmel een kasseienkoers: de hel van Netersel. Ze mistte de beslissende slag en streden in de tweede groep. Mike werd 12e en Rens 15e.

Laatst bewerkt op: 6 mei 2019 09:37

Zaterdag 4 mei zijn onder koude weersomstandigheden op het clubparcours van de UWTC, sportpark Randhoorn, veteranenwedstrijden verreden voor 50+, 60+ en 70+. Totaal waren er 73 renners naar Uithoorn gekomen om te starten, met daarbij de UWTC renners Leen Blom, Mark Best, Rene Oudshoorn, Louis Oude Elferink, John Tromp, Peter … Lees meer »