001 -Brouwer Transport
Schaapscheren Boerenvreugd, feest voor jong en oud

Schaapscheren Boerenvreugd, feest voor jong en oud


Geplaatst op: 7 mei 2019

De schapen van kinderboerderij Boerenvreugd mogen hun winterjas weer uit! Op woensdag 15 mei worden de schapen geschoren. Bezoekers zijn van harte welkom om te komen kijken. Monique en Kees zijn de schaapscheerders. “Tijdens het scheren zullen we ook leuke weetjes vertellen over schapen” aldus Monique. Een leuke en leerzame activiteit die een bezoekje waard is. Kinderen die het leuk vinden mogen de schaapscheerders helpen en zelf een klein stukje scheren onder begeleiding. Spinster Ellen is ook aanwezig. Zij zal demonstreren hoe de wol met het spinnenwiel wordt gesponnen. Een kijkje bij de vele jonge dieren die geboren zijn is altijd leuk! Het schaapscheerfeest is van 13.00 tot 16.00 uur aan de Beethovenlaan 118 in de Hornmeer.

Bezoek aan zorgcentra     

Al vele jaren gaan vrijwilligers regelmatig op bezoek bij de zorgcentra in Aalsmeer. Zij nemen dan een aantal dieren mee en gaan op bezoek bij de bewoners. Dit jaar heeft Boerenvreugd meer schapen dan dat er op woensdagmiddag geschoren kunnen worden door de schaapscheerders. De vrijwilligers zullen daarom op 16 mei een bezoek brengen aan zorgcentrum ’t Kloosterhof en op 17 mei aan Rozenholm. Naar beiden centra nemen zij een schaap mee en gaan op locatie schaapscheren. Ook spinster Ellen gaat mee. Boerenvreugd hoopt de bewoners van beide zorgcentra zo een leuke activiteit aan te bieden.


Laatst bewerkt op: 7 mei 2019 08:47

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Schaapscheren Boerenvreugd, feest voor jong en oud

De schapen van kinderboerderij Boerenvreugd mogen hun winterjas weer uit! Op woensdag 15 mei worden de schapen geschoren. Bezoekers zijn van harte welkom om te komen kijken. Monique en Kees zijn de schaapscheerders. “Tijdens het scheren zullen we ook leuke weetjes vertellen over schapen” aldus Monique. Een leuke en leerzame … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: