001 -Brouwer Transport
Basisscholieren maken weer kennis met sportactiviteiten

Basisscholieren maken weer kennis met sportactiviteiten


Geplaatst op: 7 mei 2019

Afgelopen maand maakten 180 kinderen uit de Ronde Venen kennis met sportaanbod in de buurt. Zij deden dit binnen het project Kies je Sport van Team Sportservice De Ronde Venen. Leerlingen uit groep 3 tot en met 8 konden voor slechts vijf euro meedoen aan drie of meerdere proeftrainingen. Er was dit jaar wederom een ruim aanbod, met clinics binnen maar liefst 24 verschillende sportdisciplines. Zij stonden allemaal in het boekje van Kies je Sport dat op alle basisscholen werd verspreid.

Kies je Sport
“De kinderen kregen binnen de proeflessen die ze volgden een goed beeld van de activiteit”, vertelt projectleider Rianne Schaap van Team Sportservice. “Ze maken in een aantal weken niet alleen kennis met de basis van de sport, maar ook met de vereniging en haar leden. Ze kunnen dus een goed onderbouwde beslissing nemen of ze betreffende sport structureel willen blijven beoefenen. Want uiteindelijk is dat het belangrijkste doel.”

Veenshuttle
Eén van de sporten waarmee kennis kon worden gemaakt, was badminton bij De Veenshuttle in Mijdrecht. “Bij ons kwamen vijf kinderen om het badmintonspel te oefenen. Het bleek niet voor iedereen even gemakkelijk. De hand oog coördinatie is toch erg belangrijk. Maar na de drie lessen konden kinderen al lekker naar elkaar overslaan”, aldus de vereniging. “Na de derde les werden alle kinderen bedankt voor hun enthousiaste deelname en als aandenken kregen ze een sleutelhangertje met een shuttle er aan. De eerste kinderen hebben zich al opgegeven om voor een gereduceerd bedrag dit jaar lid te zijn.”

Succesvol project
Kies je Sport is een sportstimuleringsproject dat wordt aangeboden door gemeente De Ronde Venen en wordt uitgevoerd door Team Sportservice De Ronde Venen. De afgelopen jaren is dit project uitgegroeid is tot een groot succes. Met vragen kan contact worden opgenomen met projectleider Rianne Schaap via telefoonnummer 0347 – 77 87 88 of e-mailadres rschaap@teamsportservice.nl.


Laatst bewerkt op: 7 mei 2019 13:46

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Basisscholieren maken weer kennis met sportactiviteiten

Afgelopen maand maakten 180 kinderen uit de Ronde Venen kennis met sportaanbod in de buurt. Zij deden dit binnen het project Kies je Sport van Team Sportservice De Ronde Venen. Leerlingen uit groep 3 tot en met 8 konden voor slechts vijf euro meedoen aan drie of meerdere proeftrainingen. Er … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: