Belangrijke punten blijven in Rotterdam voor VZOD

Geplaatst op: 11 oktober 2011

Afgelopen zaterdag, tussen zon en buien door, reisde de Kudelstaartse korfbalformatie van Frits Visser, VZOD /vdBoon, af naar NIO in Rotterdam. Na wat vertraging te hebben gehad onderweg werd uiteindelijk toch het veld gevonden. VZOD, nog op zoek naar de eerste punten, dacht bij NIO, al in het bezit van 4 punten, toch een kans te hebben.

Na een goede wedstrijd vorige week waren de Kudelstaarters vol vertrouwen. En terecht, want VZOD /vd Boon begint, onder leiding van Frits Visser, aan elkaar te wennen en steeds beter te spelen. Het wachten was dus op de eerste punten. Onder een stralend zonnetje kwam NIO beter uit de startblokken, ze waren scherper en VZOD v/d Boon stelde hier in de eerste helft te weinig tegen over. Er werd te weinig druk op de aanvallers van NIO gezet en zodoende konden ze regelmatig, van afstand en slim onder de korf weglopend, de ruststand naar een 9-2 brengen. Veel verkeerde passes en gemiste kansen door VZOD v/d Boon hielpen daarin mee. In de eerste helft scoorden voor VZOD Willem Mast(weer terug van vakantie) en Anika van Os.

In de rust veranderde er wat aan het weer en het spel van VZOD /vd Boon. Het zonnetje had plaats gemaakt voor regen, heel veel regen. VZOD kwam uit de kleedkamer met de opdracht meer druk te geven en de gevaarlijke heren uit te schakelen. Dit deden ze naar behoren en zo zie je dat het wel kan bij de Kudelstaarters, weinig tot geen kansen werden er meer weggegeven. VZOD ging wel beter spelen maar miste nog te veel kansen om nog een aansluiting te kunnen krijgen. De kansen waren er echter wel. Aan de eindstand, 10-5 in het voordeel van NIO, werd voor VZOD de tweede helft bijgedragen door Wouter Vermeulen, Bart Verheul en Willem Mast. Weer een wedstrijd van gemiste kansen, je ziet dat het spel steeds beter wordt en dat ze elkaar beter weten te vinden, dus voldoende hoop voor de toekomst. "De eerste helft schoot NIO beter, de tweede helft een beter verdedigend en aanvallender VZOD /vd Boon. Genoeg kansen op een aansluiting maar gebeurde niet" aldus de teleurgestelde coach Frits Visser. Volgende week voorlopig de laatste kans van dit veldseizoen om punten pakken, thuis tegen Atlantis uit Mijdrecht.
De blauwzwarten verdienen uw steun dus kom kijken om 15:30 uur aan de Wim Kandreef 2. Er is zaterdag echter nog meer te zien want liefst 4 jeugdteams maken kans op het kampioenschap. Om 11:00 uur spelen de E1 en E2 thuis, de D1 en F1 spelen uit. Als alles goed gaat zal er veel taart gesneden worden in de VZOD kantine.

Alle uitslagen: NIO 1-VZOD 1 10-5, Tempo 4-VZOD 2 13-8, Velocitas 4-VZOD 3 10-11, VZOD A1-Viking A1 5-8, Thor B1-VZOD B1 9-6, Haarlem C2-VZOD C1 2-4, Zaandam-Z.D1-VZOD D1 2-16, VZOD D2-KIOS D3 2-1, Tempo E3-VZOD E1 0-1, VZOD E2-KIOS E3 9-1, Madjoe F1-VZOD F1 0-1.

Afgelopen zaterdag, tussen zon en buien door, reisde de Kudelstaartse korfbalformatie van Frits Visser, VZOD /vdBoon, af naar NIO in Rotterdam. Na wat vertraging te hebben gehad onderweg werd uiteindelijk toch het veld gevonden. VZOD, nog op zoek naar de eerste punten, dacht bij NIO, al in het bezit van … Lees meer »