Budget-bed.nl
Nationale Molendag in De Ronde Venen

Nationale Molendag in De Ronde Venen


Geplaatst op: 8 mei 2019

Ook dit jaar kunt u weer genieten van de molens en gemalen van Nederland. In het Groene hart van Nederland zijn er zes molens te vinden. Deze zijn aankomende zaterdag tussen 11:00 uur en 16:00 uur allemaal open voor bezoek, zo ook de Veenmolen in Wilnis.

Bij de Veenmolen in Wilnis aan de Oudhuijzerweg 109 bent u van harte welkom van 10:00 uur tot 16:00 uur. Naast dat er limonade, koffie en thee wordt geschonken, kunt u ook genieten van Drentse kniepertjes, kruidkoek en ter plaatse gebakken pannenkoeken. Deze lekkernijen zijn allemaal gebakken met eigen gemalen meel uit de Veenmolen in Wilnis.

Breng een bezoek aan de Veenmolen en ontdek hoe bijzonder deze vanbinnen is.

Molen hoppen (38 km).

Een prachtige route langs de zes molens in het bezit van Het Utrechts Landschap die alle ten westen van het Amsterdam – Rijnkanaal in het Groene hart van Nederland liggen. Het start- en eindpunt is het station van Breukelen van een route die ongeveer 38 kilometer lang is. Het is ook mogelijk op te stappen bij de Veenmolen in Wilnis. Het gebied waar u doorheen fietst heeft een lange historie op het gebied van waterhuishouding. Er hebben namelijk in Mijdrecht en omgeving in totaal meer dan 19 molens gestaan, maar daar is nu alleen de Wilnisser Veenmolen nog van over.


Laatst bewerkt op: 8 mei 2019 10:35

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nationale Molendag in De Ronde Venen

Ook dit jaar kunt u weer genieten van de molens en gemalen van Nederland. In het Groene hart van Nederland zijn er zes molens te vinden. Deze zijn aankomende zaterdag tussen 11:00 uur en 16:00 uur allemaal open voor bezoek, zo ook de Veenmolen in Wilnis. Bij de Veenmolen in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: