001 -Brouwer Transport
College op bezoek bij Bosman Van Zaal

College op bezoek bij Bosman Van Zaal


Geplaatst op: 8 mei 2019

Het College van burgemeester en wethouders bezoekt regelmatig bedrijven om te horen waar ondernemers mee bezig zijn en wat er speelt. Op 7 mei bracht het college een bezoek aan Bosman Van Zaal in hun nieuwe, duurzame kantoorpand en productiebedrijf aan de Braziliëlaan. Ook twee leden van ondernemersvereniging Ondernemend Aalsmeer (OA) schoven aan. Bosman Van Zaal is een onderneming die slimme, innovatieve oplossingen bedenkt en produceert voor agrarische – en tuinbouwbedrijven en zo bijdraagt aan de ontwikkeling van de tuinbouw- en sierteeltsector. Ondernemingen zoals Bosman Van Zaal zijn belangrijk voor de sector en in bredere zin voor de Aalsmeerse economie.
 
De directie van Bosman Van Zaal gaf een rondleiding door het bedrijf en sprak onder andere met het college en de ondernemersvereniging over het belang om arbeidsmigranten verantwoord en fatsoenlijk te huisvesten, over krapte op de arbeidsmarkt, met name de behoefte aan technische geschoolde vakmensen en het belang van goede bereikbaarheid. De gemeente zet, ook vanuit Greenport Aalsmeer, in op het versterken van de sierteeltsector. Aandachtspunten hierbij zijn innovatie, duurzaamheid, logistiek en een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. 
 
Bosman Van Zaal is een echt Aalsmeers bedrijf, dat in 2014 is ontstaan uit een fusie tussen Bosman International en Totaal Techniek Frans van Zaal. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van duurzame kasconstructies, inclusief optimale klimaatbeheersing, infrastructuur, watergebruik, verlichting, voeding en ICT aansturing in de kas. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf nieuwe tuinbouwtechnologieën voor bestaande en nieuwe rassen. Zij leveren aan kwekers, telers en veredelaars in de hele wereld. In 2018 werd Bosman Van Zaal uitgeroepen door de Hillenraad tot één van de aantrekkelijkste werkgevers voor jonge professionals in de tuinbouwsector.


Laatst bewerkt op: 8 mei 2019 16:27

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College op bezoek bij Bosman Van Zaal

Het College van burgemeester en wethouders bezoekt regelmatig bedrijven om te horen waar ondernemers mee bezig zijn en wat er speelt. Op 7 mei bracht het college een bezoek aan Bosman Van Zaal in hun nieuwe, duurzame kantoorpand en productiebedrijf aan de Braziliëlaan. Ook twee leden van ondernemersvereniging Ondernemend Aalsmeer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: