Wethouder Verburg en Eurich bezoeken Open Hof Kerk


Geplaatst op: 10 oktober 2011

Op 5 oktober hebben de wethouders Ad Verburg en Ulla Eurich een bezoek gebracht aan de vernieuwde Open Hof Kerk aan de Ophelialaan.

De Open Hof Kerk is ontstaan uit een fusie tussen de Wijkgemeente Zuiderkerk (hervormd) en Triumphatorkerk (gereformeerd). Zij werkten al enkele jaren samen als deel van de landelijke Protestantse kerk in Nederland (PKN). Inmiddels zijn er plannen om op het terrein van de Zuiderkerk woningen te bouwen en is de Triumphatorkerk verbouwd tot een gezamenlijke Protestantse kerk: ‘De Open Hof Kerk'.

Van 2 tot en met 9 oktober waren er dagelijks feestelijke momenten rondom de verbouwde kerk. Op 5 oktober was er open huis voor alle omwonenden en werden ook de wethouders rondgeleid door Mieke van der Bosch. Het Baken is geheel gemoderniseerd en aangepast aan de wensen van deze tijd. Ook de kerk heeft een metamorfose ondergaan. Tijdens de verbouwing is er rekening gehouden met de samenvoeging van de twee kerken. Zo zijn er details uit de Zuiderkerk terug gebracht in de verbouwde Open Hof Kerk. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de banken en diversen glas in lood ramen. Daarnaast is de ruimte voor de jeugd helemaal vernieuwd.

‘We zijn verrast hoe mooi de kerk is geworden. De sociale rol van de kerk wordt nog verder vergroot doordat het vernieuwde Baken verhuurd kan worden voor allerlei maatschappelijke activiteiten. Een aanwinst voor de Gemeente Aalsmeer.' Aldus de wethouders Ulla Eurich en Ad Verburg.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Verburg en Eurich bezoeken Open Hof Kerk

Op 5 oktober hebben de wethouders Ad Verburg en Ulla Eurich een bezoek gebracht aan de vernieuwde Open Hof Kerk aan de Ophelialaan. De Open Hof Kerk is ontstaan uit een fusie tussen de Wijkgemeente Zuiderkerk (hervormd) en Triumphatorkerk (gereformeerd). Zij werkten al enkele jaren samen als deel van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: