001 -Brouwer Transport

Jongeren Uithoorn tevreden over hun gezondheid


Geplaatst op: 9 mei 2019

Jongeren uit Uithoorn zijn over het algemeen tevreden met hun gezondheid. 82  procent van de jongeren geeft aan zich vaak of altijd fit en gezond te voelen. Dit blijkt uit de Jeugdgezondheidsmonitor 2017-2018 van de GGD Amsterdam.

Verder laten de resultaten zien dat jongeren in Uithoorn minder zoete dranken drinken ten opzichte van   voorgaande schooljaren. 47 procent van de jongeren laat bovendien weten gemiddeld één uur per dag te sporten. De jongeren werden ook gevraagd of zij slaapproblemen hebben. Ruim een kwart van de ondervraagden uit Uithoorn heeft hierop ‘ja’ geantwoord.

  Gemeentelijk jeugdgezondheidsbeleid

In totaal deden 3540 jongeren uit de regio (Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen en Ouder-Amstel) mee, waarvan 643 uit Uithoorn. Wethouder Ria Zijlstra: ,,Dit onderzoek levert ons inzicht op in de gezondheid van onze jongeren. Nemen bepaalde gezondheidsproblemen af of juist toe? De informatie die de monitor oplevert gebruikt de gemeente onder andere om goed gemeentelijk jeugdgezondheidsbeleid te maken.” Specifiek gaat de monitor in op zaken als depressie, angst en slapen, roken en alcohol gebruik, gewicht en bewegen en tot slot de thuissituatie, gamen en seksualiteit. Hierbij rapporteert de GGD op wijkniveau en naar achtergrondkenmerken. 

In de regio Amstelland is in schooljaar 2017-2018 op alle scholen voor regulier voortgezet onderwijs (VO) de digitale vragenlijst ‘Jij en je gezondheid’ afgenomen. De afname van deze vragenlijst is onderdeel van het preventieve gezondheidsonderzoek van de jeugdgezondheidszorg van de GGD. Leerlingen uit klas twee en vier beantwoorden via internet vragen over hun gezondheid, welzijn en leefstijl. De GGD Amsterdam verzamelt deze gegevens elk jaar en presenteert deze gegevens in de publicatie ‘Jongeren in Beeld’. De publicatie is te downloaden via de website van GGD Amsterdam https://www.ggdgezondheidinbeeld.nl/publicaties-amstelland.

Laatst bewerkt op: 9 mei 2019 19:31

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jongeren Uithoorn tevreden over hun gezondheid

Jongeren uit Uithoorn zijn over het algemeen tevreden met hun gezondheid. 82  procent van de jongeren geeft aan zich vaak of altijd fit en gezond te voelen. Dit blijkt uit de Jeugdgezondheidsmonitor 2017-2018 van de GGD Amsterdam. Verder laten de resultaten zien dat jongeren in Uithoorn minder zoete dranken drinken … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: