HVM onderuit in hockeyderby


Geplaatst op: 10 oktober 2011

Zondag was de allereerste Rondeveense hockeyderby, HVM ging op bezoek bij het nog puntloze Abcoude. Het werd een enerverende wedstrijd, met een verrassende uitslag: 3-2 winst voor Abcoude.

Aan de inzet van de Mijdrechters lag het niet, aan de gestaag neervallende regen ook niet. Beide teams speelden in een hoog tempo, waarbij het spel zich voortdurend verplaatste van de ene naar de andere goal. Een verschil was wel dat HVM-keeper Redmar Stienstra veel reddingen moest verrichten, terwijl zijn collega aan de andere kant de ballen wel naast en over leek te kijken. De Mijdrechtse voorhoedespelers creëerden veel kansen, maar hadden de grootste moeite met de afronding.

Na een gelijkopgaand begin was het Abcoude dat uit een strafcorner de score opende, maar in dezelfde minuut was het alweer gelijk, door een handige boogbal van Thom Gunther. Tien minuten later kwam Abcoude voor de tweede keer op voorsprong, weer uit een strafcorner. Ook nu werd het weer snel gelijk, uit een strafcorner, de tweede treffer van Thom Gunther. Met deze 2-2 stand werd de rust bereikt.

Na de pauze ging de wedstrijd in hetzelfde hoge tempo verder, maar Abcoude kreeg de overhand. De Mijdrechtse verdedigers Tim Mantel, Jacob Veerhuis, Martijn Hensbroek, Christian Kievits, Koen Meijer en Jordy Jurgens konden de aanvallen meestal goed onderbreken. Het uitverdedigen werd echter te vaak goed door Abcoude onderschept, waardoor de druk bleef. Halverwege de tweede helft kwam Abcoude door een benutte vrije kans weer op voorsprong. Deze gaf het team niet meer uit handen, al was er nog wel even discussie of een inzet van Jurrian Hartwigsen wel of niet de doellijn was gepasseerd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

HVM onderuit in hockeyderby

Zondag was de allereerste Rondeveense hockeyderby, HVM ging op bezoek bij het nog puntloze Abcoude. Het werd een enerverende wedstrijd, met een verrassende uitslag: 3-2 winst voor Abcoude. Aan de inzet van de Mijdrechters lag het niet, aan de gestaag neervallende regen ook niet. Beide teams speelden in een hoog … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: