001 -Family

Jeugdschaatsers Nooitgedacht gestart


Geplaatst op: 10 oktober 2011

Het weekend ervoor lagen we nog in ons zwembroek aan de Vinkeveense Plassen. Daarna regende een waaide het flink, waardoor het spannend werd of de ijsmakers van de Jaap Edenbaan het wel ging lukken om op tijd een laagje ijs in de baan te krijgen. Dat is gelukt en afgelopen zaterdag, 8 oktober, stonden de jongste schaatsers van IJsclub Nooitgedacht voor het eerst dit seizoen op het ijs. Bovendien was het droog en scheen de zon volop. We hadden het niet beter kunnen treffen bij de start van het jeugdschaatsen.

Met ruim 120 enthousiaste kinderen uit de Ronde Venen en omstreken werden de eerste schreden op het ijs van de Jaap Edenbaan gemaakt. Voor veel kinderen was het zelfs de eerste keer dat ze op schaatsen stonden en dat was best wel spannend. Met de nodige aanmoedigingen langs de kant, wisten velen zich op de dunne ijzers voort te bewegen. Tel daarbij op het enthousiasme van de jeugdleiders en u kunt zich voorstellen dat de eerste schaatsmiddag erg gezellig en geslaagd was.

Naast de oefeningen om de schaatstechniek onder de knie te krijgen, worden er ook veel leuke spelletjes gedaan voor de jongste groepen. Dat doen zij op de krabbelbaan, een klein baantje naast de 400-meterbaan, waar voor de allerkleinste, ruimte gereserveerd is. Af en toe wordt er zelfs al een ronde op de 400-meterbaan geschaatst. De wat oudere en meer ervaren jeugdschaatsers schaatsen wel ruim een half uur rondjes achter elkaar. Daarna gaan ook zij op een afgezet stuk ijs oefeningen doen en wordt de schaatsles vaak afgesloten met een geweldige estafetterace.

Het moge duidelijk zijn dat over een paar lessen alle kinderen weer klaar zijn om op het natuurijs te gaan schaatsen. Mocht het weer van een natuurijswinter komen, dan komt de ijservaring van deze Nooitgedachters goed van pas en kunnen zij hun klasgenoten het nakijken geven.

Dit jaar zijn we gestart met 120 kinderen uit de Ronde Venen en omstreken. Met nog eens 24 jeugdleiders wordt er iedere week op de Jaap Edenbaan geschaatst. De schaatslessen zijn elke week op de Jaap Edenbaan van 16:55 tot 17:55 uur en zijn bestemd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Bij IJsclub Nooitgedacht hebben we voor dit seizoen nog voldoende plekken vrij om uw kind te leren schaatsen. Voor meer inlichtingen en voor aanmeldingen kunt u contact opnemen met Luciën Wolvers. Tel: 0297-282156. Kijk ook op onze website www.ijsclubnooitgedacht.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jeugdschaatsers Nooitgedacht gestart

Het weekend ervoor lagen we nog in ons zwembroek aan de Vinkeveense Plassen. Daarna regende een waaide het flink, waardoor het spannend werd of de ijsmakers van de Jaap Edenbaan het wel ging lukken om op tijd een laagje ijs in de baan te krijgen. Dat is gelukt en afgelopen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: