001 -Brouwer Transport
Abcouder Avondvierdaagse weer van dinsdag tot en met vrijdag

Abcouder Avondvierdaagse weer van dinsdag tot en met vrijdag


Geplaatst op: 11 mei 2019

De Abcouder Avondvierdaagse wordt volgende week gelopen. Het is dit jaar de 37ekeer dat deze in Abcoude wordt gepland.
 
De oudere Abcoudenaren weten het misschien nog, vroeger werd de Avondvierdaagse ook gelopen van dinsdag tot en met vrijdag. Op verzoek van de scholen gaan we weer terug naar deze oude traditie.  
 
De avondvierdaagse in Abcoude wordt gehouden van 21 mei tot en met 24 mei. 800 kinderen uit Abcoude, Baambrugge, Driemond en Amsterdam lopen van dinsdag tot en met vrijdag 5 of 10 kilometer per avond rond Abcoude.
 
Net als andere jaren zal Plus markt Koot alle dagen weer aanwezig zijn om alle kinderen wat te eten of te drinken mee te geven voor onderweg. Rabobank Amstel en Vecht en de andere sponsoren helpen mee aan de muziek, milieu en veiligheid. Op de website staan alle sponsoren vermeldt.
 
Naast de uitreiking van de medailles voor de kinderen die de vier avonden hebben gelopen wordt de laatste avond bij de finish de “Sociaal Bokaal” uitgereikt aan de groep die zich het netst heeft gedragen en het meeste zwerfvuil en verpakkingen heeft opgehaald. Iedere groep krijgt bij de start een vuilniszak die aan het eind weer geleegd kan worden in de Renewi containers bij de finish.
 
Maar het gaat natuurlijk om de gezamenlijke wandeling. Naast de kinderen lopen de vaders en moeders al keuvelend langs het Gein en door de Horn terwijl de kinderen vooral heel hard en vals zingen. De organisatie wijst de ouders er wel op dat zij verantwoordelijk blijven voor hun eigen kinderen.
 
De avondvierdaagse is niet alleen voor de scholen, als u mee wilt lopen kunt u zich ook vrij inschrijven om deze mooie routes rondom Abcoude te lopen. U bent de 21evan harte welkom vanaf 18:00 uur. Dan kunt u zich inschrijven in de voetbalkantine aan de Hollandse Kade in Abcoude.
 
De voorlopige routes zijn te zien op http://www.AvondvierdaagseAbcoude.nl
 
De aankomst op VRIJDAG
De aankomst op de vrijdagavond zal worden georganiseerd rond de Hollandse Kade. De Abcouder Harmonie ontvangt de kinderen met muziek en de finish is op het parkeerterrein.
 
TEN SLOTTE
Het verkeer rondom Abcoude zal deze dagen extra verstoord worden. De kinderen moeten tenslotte verschillende keren door het dorp. Het Gein wordt woensdag enige tijd afgesloten en vrijdag wordt het Ruwelspad rond 20:00 afgesloten voor de aankomst van de kinderen. Verkeer van en naar de Hollandse Kade wordt omgeleid via de Spoorlaan. We raden de (ouders van) deelnemers aan om via de Spoorlaan met de fiets te komen, da’s sneller en veiliger dan met de auto!
Onderweg worden er vele foto’s genomen. Deze worden op de site van de avondvierdaagse gepubliceerd. Kijk op www.AvondvierdaagseAbcoude.nl
 
VRIJWILLIGERS
Heeft u een beetje tijd en vindt u het fijn als de kinderen mee kunnen blijven doen aan de avondvierdaagse? Meldt u dan als vrijwilliger aan bij h.moerbeek@gmail.com
Laatst bewerkt op: 11 mei 2019 18:58

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Abcouder Avondvierdaagse weer van dinsdag tot en met vrijdag

De Abcouder Avondvierdaagse wordt volgende week gelopen. Het is dit jaar de 37ekeer dat deze in Abcoude wordt gepland.  De oudere Abcoudenaren weten het misschien nog, vroeger werd de Avondvierdaagse ook gelopen van dinsdag tot en met vrijdag. Op verzoek van de scholen gaan we weer terug naar deze oude … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: