001 - Homan Zonnepanelen
IkToon maand bijna van start

IkToon maand bijna van start


Geplaatst op: 13 mei 2019

In juni is het zo ver: de landelijke IkToon maand. De hele maand presenteert jong en oud zich met kunst en cultuur. Optredens van muziekverenigingen, workshops: ook Aalsmeer staat in juni in het teken van kunst voor iedereen. De IkToon maand wordt dit jaar onder het genot van een hapje en een drankje feestelijk geopend in De Oude Veiling, op maandag 3 juni.
 
Amazing Amateurs in de etalage
Gedurende de maand juni is er veel te doen. Zo organiseert Cultuurpunt Aalsmeer samen met Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) voor de tweede keer de expositie Amazing Amateurs in de etalage. In diverse etalages in het centrum van Aalsmeer is de hele maand beeldende kunst van verschillende amateurkunstenaars te bewonderen. Deze kunstwerken verschillen van foto’s tot schilderijen tot beelden. Op maandag 3 juni, om 17.00 uur, wordt de Aalsmeerse IkToon maand en daarmee deze expositie geopend. De opening vindt plaats in de foyer van De Oude Veiling (Marktstraat 19). Aansluitend wordt een wandeling gemaakt langs de kunstwerken in de etalages.
 
Meer IkToon
Naast Amazing Amateurs in de etalage is er meer op het gebied van IkToon te beleven. Op woensdag 12 juni is de Buitenspeeldag en kunnen kinderen op drie verschillende plekken meedoen met kennismakingsworkshops van het Cultuurpunt. Daarnaast kunnen zij iedere woensdagmiddag beeldend aan de slag in het Pop up Atelier, waar zij workshops zeefdrukken, graffiti, boetseren en 3D printen kunnen volgen. Voor jongeren is er een talentenavond op 7 juni en het festival Heatwave op 21 juni, waar rapper Snelle de hoofdact is.
 
De IkToon-maand eindigt op zaterdag 29 juni met een grootse afsluiting in De Oude Veiling.In het hele pand zijn tal van activiteiten gepland. Zo kun je in de grote zaal genieten van optredens en in de kleine zaal vertellen kunstenaars over hun passie. In de workshopruimte van het Cultuurpunt zijn leuke workshops te volgen en in de bibliotheek kun je leren, maken, ontdekken en uitvinden in het Maaklab. Neem een kijkje bij de marktkraampjes op de parkeerplaats of proef de appeltaart van Ons Tweede Thuis. Tevens worden de winnaars van de Amazing Amateurs-expositie deze middag bekendgemaakt.
 
Kijk voor meer informatie over de IkToon maand en het volledige programma op de website van het Cultuurpunt, www.cultuurpuntaalsmeer.nl.


Laatst bewerkt op: 13 mei 2019 16:02

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

IkToon maand bijna van start

In juni is het zo ver: de landelijke IkToon maand. De hele maand presenteert jong en oud zich met kunst en cultuur. Optredens van muziekverenigingen, workshops: ook Aalsmeer staat in juni in het teken van kunst voor iedereen. De IkToon maand wordt dit jaar onder het genot van een hapje … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: