001 -Brouwer Transport
Spannende Opti-Cup 2019

Spannende Opti-Cup 2019


Geplaatst op: 15 mei 2019

Meedoen is winnen. Onder dit credo togen jonge zeilers zondag 12 mei het water op. De kinderen hadden al wel zeilervaring, maar het wedstrijdzeilen was nog helemaal nieuw voor ze. In de vertrouwde Optimist (met het veelkleurige zeil) werd eerst weer even 'ingezeild'. Tijdens de lunch kwam de wedstrijdspirit erin middels een potje voetbal en andere spelletjes op het grote grasveld. 's Middags voeren de kinderen diverse wedstrijdjes waarbij de foto-finishes geen uitzondering waren. De zeilers bleken stevig aan elkaar gewaagd!

De prijsuitreiking ging van start met een beker voor iedere deelnemer: een thermosbeker met handige karabijnhaak. Overal waar de winnaar komt zal te zien zijn dat hij de winnaar van de Opti-Cup 2019 was, want hij ging naar huis met een handig waterdicht tonnetje.

Tijdens de Opti-Cup hebben de kinderen kunnen proeven aan het wedstrijdzeilen en geoefend in sportiviteit. Want winnen doe je met z'n allen. Nederland is een zeilland en heeft grote namen in de zeil- en surfwereld voortgebracht. Om dit ook in de toekomst te kunnen doen, is het belangrijk om de jeugd te helpen bij de eerste stapjes richting het wedstrijdzeilen. Zeilschool Vinkeveen haalt de drempel weg door de zeilboten beschikbaar te stellen en enthouisaste begeleiding te verzorgen. De eerstvolgende zeilwedstrijden zijn de Geuzenpenning voor volwassenen en de Youth Sailing League voor jongeren. 


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Spannende Opti-Cup 2019

Meedoen is winnen. Onder dit credo togen jonge zeilers zondag 12 mei het water op. De kinderen hadden al wel zeilervaring, maar het wedstrijdzeilen was nog helemaal nieuw voor ze. In de vertrouwde Optimist (met het veelkleurige zeil) werd eerst weer even 'ingezeild'. Tijdens de lunch kwam de wedstrijdspirit erin … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: