001 -Brouwer Transport
Slotbijeenkomst en uitreiking Erkenningen bij het Rode Kruis De Ronde Venen

Slotbijeenkomst en uitreiking Erkenningen bij het Rode Kruis De Ronde Venen


Geplaatst op: 16 mei 2019

Op 15 mei was er de laatste vergadering van Sociale Hulp van het Rode Kruis.
Het stoppen is het gevolg van het landelijke beleid van de organisatie: concentratie op de kerntaken Noodhulp en Zelfredzaamheid.
 
Anderhalf jaar geleden is er al gestart met initiatieven om in De Ronde Venen toch door te gaan. Dit omdat er zoveel deelnemers veel genoegen beleven aan de activiteiten. Het zou jammer  zijn om met deze lichtpuntjes te stoppen.
Het is gelukt om iets nieuws op te zetten. Als zelfstandige entiteit kunnen zij zich voegen in de organisatie Tympaan De Baat. Niet alle activiteiten kunnen worden voortgezet. Gewoon vanwege gebrek aan budget. Op 12 juni is gepland om in de nieuwe opzet met 58 van de 157 deelnemers en 33 van de 53 vrijwilligers van start te gaan. Dan zal ook de nieuwe naam bekend worden gemaakt.
 
In de Slotbijeenkomst werd afscheid genomen van vrijwilligers en werden er vijf Erkenningen uitgereikt. Totaal 70 jaar actief als vrijwilliger!
Dora Schaeffer 30 jaar, Hans Mayenburg, Ina Röling en Paul Bosman, alle drie 10 jaar. Ze werden toegesproken door de Kerngroepcoördinator Helma van der Meer. Van elk van hen werden hun kwaliteiten en activiteiten benoemd.
 
Helma van der Meer zelf is in 2019 ook 10 jaar vrijwilliger. Zij werd toegesproken door Bianca Fernhout, onder andere coördinator van de Telefooncirkel, en vervolgens door Ad Röling, jarenlang Voorzitter van het District. Vanuit die functie kende hij de kwaliteiten van de veelzijdige Helma, welke hij ook benoemde. Ook Gert Koffeman, tot voor kort Voorzitter van de Afdeling Stichts Weidegebied, kreeg het woord en prees Helma voor haar doorzettingsvermogen in de strijd van de transitie van het Rode Kruis naar de nieuwe organisatie. Namens de vrijwilligers sprak Truus van Andel haar tenslotte toe, waarbij de enorme waardering voor haar om de club bij elkaar te houden werd benadrukt.
 
Het was een mooie Slotbijeenkomst, die door veel vrijwilligers werd bijgewoond. Om het Rode Kruis tijdperk af te sluiten kregen alle vrijwilligers een aandenken in de vorm van een Rode Kruis-speldje op een kaartje met hun naam, vergezeld van nog wat lekkernijen voor thuis.


Laatst bewerkt op: 16 mei 2019 07:37

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Slotbijeenkomst en uitreiking Erkenningen bij het Rode Kruis De Ronde Venen

Op 15 mei was er de laatste vergadering van Sociale Hulp van het Rode Kruis.Het stoppen is het gevolg van het landelijke beleid van de organisatie: concentratie op de kerntaken Noodhulp en Zelfredzaamheid. Anderhalf jaar geleden is er al gestart met initiatieven om in De Ronde Venen toch door te gaan. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: